Kapitán Exner
Supercela nemusí mít vždy ukazovat bílé aby to byla supercela?! Stačí že je vidět jiná trasa než má být normálně a že trasa je velmi dlouhá. Příklad 25.5 22, 30.5 22 třeba
Ale můžu se mýlit a supercela to nebyla. Proto jsem to dal do závorky s otazníkem.
Já bych se nedivil kdyby byla kvůli tomu střihu s nějakou podstatnějsi helicitou..
Ale pořád co ty noční bouřky spustilo? KH samotnej to by nedokázal
Diskuse o počasí Silné bouřky 12-14.6. 2022
Peter Sedlák 1
před druhou ráno to byly pěkný CG+ a i celkem rány na vzdálenost. poté po druhé hodině to byly vzdálený CC- ale taky hodně slušný záblesky, jak už někdo říkal, fakt to bylo hodně CG, déšť moc ale nebyl, přímo před náma se sice vytvořilo jádro, ale až moc pozdě a než se udělaly sestupný proudy, tak už to přešlo
No, a takhle by to mělo být s tím příjemným teplem na víkend apod. potom by třeba taky mohlo zabouřit...
https://www.severe-weather.eu/global-weather/heat-...
TheRealStormCZE
Naprostý souhlas. Převážná většina CG a něco z toho CG+.
1:43 se začal schovávat měsíc
1:47 první vzdálené záblesky
1:51 od JZ se valila stěna
1:56 první jasně zřetelné CG
2.14 to nejlepší s deštěm, vítr nic moc
2:21 úder blesku do města. Rána taková, že jsem málem ohluchl - výboj zachycen :-)- patrně CG+
2:27 začal opět prosvítat měsíc a od JZ jasno
3:37 další přechod tentokrát přibližně stejné intenzity výbojů, ale frekvence malá (přibližně kolem 30s-1minuty)
4:33 bylo po
Přibližně 7:00- 7:30 opět hřmění
Rarach
Ach jo, já bych se tak rád vrátil v čase tak nějak po půlnoci abych to viděl.
(máš to strašně nádherný)
No dnes už asi nic nebude. Je tu VO a nekupí se, ale není důvod. Bouřky z Německa nás obejdou. Taková škoda, ještě do toho jen 4mm total.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.