swan1
Většina Prahy dorazí na 10 mm, fronta se tu myslím zdržela trochu déle, než se plánovalo. Ale proč nespadne někdy 20-30-40 mm? Jako 10 mm paráda, nic proti tomu po včerejších 8 mm, ale to bývalo naprosto normální Teď to je skoro vrcholná fronta; přitom jinde z toho těch 30 mm v pohodě je...
EDIT: No ono je těch 8 mm spíše konečných, už skoro nic nepadá a je po frontě.
Diskuse o počasí Bouřky 7.-9.6.2022
Krásně to vzniká, všude černo. Most skoro přímý zásah od oranžové přeháňky. Hodně se kupí. Do bouřek nejde
Spokojenost, ostatní ať užívají taky
Ondra83
30mm v pohodě z té dnešní fronty určitě není..., takový potenciál to mělo max tak na Šumavě..
Ty Černošice i Lipence při některých situacích těží z blízkosti Brd.. evidentně..
Někdy vám tam těch 30-40mm taky určitě ještě spadne, ale holt Praha není Šumava nebo Jizerky..Já myslím že na ranní-dopolední frontu je to solidní..
Stejně tak tady v Pošumaví to nejni jako na hraničních hřebenech Šumavy..
Ty předevčírem daly kol 50mm, nám sem pustily 22mm a i za ty jsem fakt rád..Dnes 21,6mm.
Ondra83
Ok, rozumím.
Já když vidím tu dnešní srážkovou stopu, tak to je přesně ten ,, kanál,,. , kudy to chodilo loni..
To tady od května do srpna byly měsíční úhrny 100-200 mm, to bych fakt nechtěl aby se opakovalo, to už bylo příliš..
Na polích a loukách všude stála voda, houby rostly jen na jakž takž odvodněných svazích a brambory měly 2m natě
To bylo hodně srážek právě i v Brdech, potažmo Hostomice-Černošice-Lipence...
No prostě tahleta srážková dráha..
JUGOCV
Vás o těsně minula minizona s konvekcí .
V Mostě už z jedné přeháňky lilo a jihovýchodně od ni pořád nová jádra.
Bez blesků
A vypadá že ve čtvrtek večer něco přijde. Klasicky bez blesků ale furt něco
JUGOCV
Tady přímý zásah odpoledne. Docela intenzivní přeháňka, která byla celkem bez pohybu. Srážky dnes 13,7mm spokojenost.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.