Diskuse o počasí Bouřky 7.-9.6.2022
Novorolak
V čem máme kliku, že tu uschneme?
To my máme za květen 20mm a za červen 4mm. Co dodat
Tak na 1mm nekončíme, alespoň v Bílině.
Vytvořila se tentokrát konvektivní oranžová přeháňka a lije.
Jen tak dál
Ta výstraha ČHMÚ by chtěla došperkovat. Podle mě se ty silné bouřky budou Jihomoravského kraje týkat trochu víc - už teď je na radaru vidět červené jádro J od Brna .
Pro Uherskobrodský okr. to bude dosti lokální, tady na hranici jen posbírá vodu z bělokarpatských lesů a zaleje s ní S a SV v převládajícím směru proudění.
Těším se na téměř nepřetržitou dvoudenní zálivku st-čt . I když u nás z toho stávajícího předpovídaného spadlne jen půlka, pořád to bude dost.
Peter Sedlák 1
jo, docela slušně zalilo, aspoň něco navíc, když hlavní pásmo tu bylo jen chvíli.
swan1
Je docela velký rozdíl v rámci toho dešťové pruhu, zadní strana je výrazně vydatnější (2x-3x) intenzitou. Je proto západ Prahy kolem 10 mm, východ klidně i jen 3 mm. Já uprostřed mám asi 7-8 mm momentálně Se včerejškem dohromady 15 mm, to už jde, ale potenciál byl určitě vyšší.
Frantis95
swan1
Ondra83
Je to tak, tady včera i dnes shodně přes 13mm, což je paráda, za červen tak už přes 32mm, čímž se překonal celý tragický květen. kdy v žádný den nespadlo více než 4mm. Nicméně ty rozdíly mezi JZ a SV Prahou jsou velké, u nás aktuálně 13,5mm a třeba na Proseku 7,5mm.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.