Tak se na mě usmálo štěstí a vytvořila se přímo u nás bouřka. Poklidná s přívalovým deštěm, hromy pouze slabší a chvíli padaly i menší kroupy, odhadem tak o velikosti 0,5 - 1 cm. Spadlo 11 mm. Je ještě větší dusno než před bouřkou.
Venku 29°C a dusno jak někde v tropech. Bylo to těsné, ale nakonec nás ta buňka minula. Pěkně pozorovatelný byl ovšem wall cloud. Večer by mohlo lehce sprchnou i tady, tak snad se poštěstí.
Petr Sedlák1 Když budete pořád naříkat, tak skutečně u vás nic nebude. Co takhle jednou nesledovat modely a věřit, že něco bude? Zkuste tomu věřit
Petr11 Já to spíše myslím tak, že není třeba zrovna na modelu Arpege, který není primárně určen ke předpovídání konvekce, stavě jak vlastně bude a jak situace dopadne. U nás nejlépe vyšel včera Aladin, který maloval 0,8mm a realita byla 0,4mm.
Nebezpečně vypadá bouřka jižně od Norimberka. Ta by k večeru měla dorazit i na jihozápad Čech. I model ICON DE ji má zahrnutou v předpovědi: https://www.in-pocasi.cz/model/?l=radar&t=2022... (s kroupami).
Tak máme na zítra 2 od estofexu. Tak jsem zvědavej jak to dopadne. Nějaký modely to malují až sem nějak rozpad u hranic. Na jihovýchode Bavorska u hranic s Rakouskem se uvažovalo dokonce o 3 stupni.