Počasí ve střední Evropě bylo v minulých dnech poměrně klidné. Bouřky se vyskytovali pouze ojediněle a většinou nezpůsobily větší problémy. Zítra se však počasí výraznějším způsobem změní. Do střední Evropy postoupí od JZ zvlněné teplotní rozhraní, které bude do naší oblasti přinášet četné a intenzivní bouřky.
Nejsilnější bouřky se čekají zítra, ale přesná poloha je zatím těžko odhadnutelná, protože modely se neshodují na podmínkách ke vzniku noční konvekce. Je zde ale pravděpodobnost, že se nejvíce bouřek objeví v Čechách. První bouřky se zatím dle aktuálních výstupů očekávají zítra večer a další v noci na sobotu. Během soboty budou bouřky slábnout a budou se objevovat spíše místy v JV polovině ČR.
Během neděního večera naopak bouřky budou četnější v západní polovině Čech, kde začne počasí ovlivňovat zvlněná studená fronta. Ta bude přinášet další silné bouřky, které se během noci na pondělí rozšíří na většinu území ČR.
Pojďme tedy společně diskutovat o nadcházejících dnech.
Edit: Téma upraveno a prodlouženo až do pondělního dne
Diskuse o počasí Silné bouřky 3-6.6.2022
Beru to moje diskuse byla včerejškem ukončena protože se za ten den nevyskytla ani jedna bouřka a dnes už to bude o něčem jiném.
No snad zabouří i u nás no sice už zase v noci nebo ráno, ale to už mi tolik nevadí protože bude víkend.
No ale ať už i konečně pořádně zaleje i třeba přívalově.
Negan
Jo, docela sranda je textová předpověď ČHMU pro náš kraj, tam je na sobotu úplně všechno, od polojasna až po výplach. Bude to pestrý víkend.
Oblačno až zataženo, místy přechodně polojasno, místy přeháňky, déšť nebo bouřky. Večer ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejvyšší odpolední teploty 24 až 27 °C. Mírný severozápadní až severní vítr 2 až 6 m/s v bouřkách přechodně zesílí. Večer bude vítr slábnout a bude se měnit na severovýchodní.
Taky jsem na tuto situaci zvedavej... Estofex maluje silne bourky pro JZ polovinu CR, ranni vystup ICONu DE, kterej obvykle tyhle situace umi, ale kresli, ze to projde spis SZ polovinou Cech... Ale je pravda, ze ICONu DE jen staci, aby v dalsim vystupu vse nakreslil jinak a je z obliga Moc neverim jak tomu, ze by silne bourky dorazily az na S Cech, kde jich je z CR absoutne nejmene a navic v 2/2 noci... to asi neee
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.