Diskuse o počasí Silné bouřky 3-6.6.2022
Petr11
no já to sledovala naposledy ve 14 pak jsem šla spát protě tahle bouřka má potenciál teď jsem se vzbudila a dle radaru to vypadá na supercelu taky tam vidím tu pravotočivou rotaci i když opravdu minimální, pokut tomu tak je tak to ČHMU silně podceňuje a budu mít tu největší parádu nad hlavou- České Budějovice jen bych tedy byla radši kdyby to přišlo , až po 23 hodině mám dnes chlapa v práci na dráze (trasa Plzeň-ČB) a fakt bych ráda, kdyby se dostal ještě dnes domů a neřešil nějaké mimořádnosti na trati. Bude to paráda možná jedna z nejsilnějších bouřek tuto sezonu s přímým zásahem.
Docela by mě překvapilo, když by to na jihu Čech bylo tak silné, ani tam nejsou nic moc podmínky cape pár 100 až 0 střih větru taky nic moc cpae shear taky ne, tak nevím nevím, u nás počítám tentokrát jen s deštěm se ted asi nedočkám tentokrát
tomášzposázaví
no nevím ale vzhledem k tomu že tu fouká celý den a docela silně, že i to teď shodilo květináč tak ten střih větru nebude zase k zahození. spíš to nízké CAPE, ale vzhledem k tomu monstru to nebude mít tak velký vliv.
JUGOCV
Na severu se očekávají srážky až pozdě v noci a může i zabouřit. I aladin tu dává nějaké rozumné srážky.
Ono jestli se to nějak výrazně nezačne stáčet k východu tak by pršet mělo 100%
Asi to fakt udeří na ten jih, už se tvoří na jv Německa derecho, typický luk a zrychluje to
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.