Diskuse o počasí Bouřky od 29.5.
ludvicek
Tak pokud už jste hodně bouřek zažil, tak jistě víte, že velmi solidní bouřky jsou někdy i třeba při 12-15°C.., CAPE není vše, o tom už nás bouřky nejednou přesvědčily..
Dnes to samozřejmě nebude o bouřkách vznikajících v ČR z přemíry energie v atmosféře, spíše o tom, zdali se něco na frontální vlně vytvoří v Bavorsku nebo v Rakousku a vydrží do ČR nebo ne..
Tady je aktuálně vcelku pohodových 22-23°C.. U Regensburgu to aktivní je, tak uvidíme, nějaké šance jsou..
Bouřka by byla fajn, jasně, ale mě by bohatě stačila nějaká zálivka....
Aladin se dostal do formy a ve svém výhledu se přiblížil realitě.
V noci to zde vidím na 3-4 mm, bez bouřky. Ale třeba to bude jinak a při cestě východ to nabere sílu
Ale třeba Ecák resp yr.no mi dává jen desetiny mm a poslední dobou se pro mou oblast trefuje...
Tak se nechám překvapit
Aha tak výhled se doslova zbláznil Maluje 85mm za 10 hodin, toho 29.6 2021 bylo kolem 100mm za 10h tak jestli se bude opakovat.
A predikuju hned další aktualizaci: vymazání všeho
palma
Nojono, jste o trochu jinde než ten stacionární pás co má ICON
Výhledu asi nezáleží Ecák a Gfs
Tohle přeci nemůže vyjít
swan1
Tož prokletí SZ. I Aldy dostane. nenapadl ani mm
In-počasí
Já už tu psal, že to zavání low-topped SC. A už mi psali, že jsem se spletl.
Krásně vidět na radaru ta výdrž a jiný směr.
Nojo
Slovenští meteorologové čekají poněkud dramatičtější přechod frontální vlny. Zatím očekávají, že nad oblastí Rakouska a jihu Moravy (zde oblast vyšším CAPE) se vytvoří bouřky, které se nad Slovenskem uspořádají do tvaru squall line, či možná i bow echa. Předpovědi na večer jsou však velice složité, takže to může dopadnout všelijak, ale SHMÚ se rozhodlo vydat výstrahu 1. stupně na silné bouřky.
Bouřková činnost se začíná rozvíjet i v Rakousku. Srážky postupují na JM, tak snad dojdou.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.