Rozhodl jsem se založit toto téma protože se začíná oteplovat a kromě přeháněk se mohou každý den vyskytnout i nějaké bouřky.
Neděle - oj. bouřky na j. a jz. a sz. potvrzuje Estofex
Pondělí - oj. bouřky na s. z. a sz.
Úterý - oj. bouřky kdekoliv
Středa - asi bez bouřek
Čtvrtek - v. j. a sv. místy
Pátek - místy v ČR večer na v.
Sobota oj. Neděle místy i silné.
Tak to zatím vypadá, ale na přelomu aktualizací takže každý model ukazuje něco jiného. No uvidíme, ale takhle podobně by to mohlo vypadat.
Diskuse o počasí Bouřky od 29.5.
ČHMÚ najednou pro JMK má bouřky v úterý večer a v noci na středu na většině území. Zdá se přijde nějaká frontální vlna a v JV polovině ČR se dají čekat i bouřky, které mohou být i silnější.
Předpověď na úterý pro Jihomoravský kraj (00-24):
Zpočátku skoro jasno až polojasno, ráno ojediněle mlhy. Během dne místy přechodně až oblačno, ojediněle přeháňky. Večer od jihozápadu přibývání oblačnosti a postupně přeháňky nebo bouřky na většině území. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C, nejvyšší denní 20 až 24 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s.
Od čtvrtka nás čeká dost bouřkové období, takže první dlouhodobější klasická letní bouřková situace je před námi. Dlouhodobější předpověď slibuje bouřky i delší dobu.
Mně chytá trochu skepse, když vidím ty teploty na příští týden, ČHMU to snad předpovídá pro ty nejteplejší lokality. Nám modely dávají docela nižší teploty a pravděpodobnost bouřek pro mou lokalitu také není na příští týden bůhvíjaká, úterý pár kapek a ten čtvrtek vypadá už dost zajímavě, ale chce to prostě trvalejší déšť a ne jen vyhlížet co nás trefí.
Jinak to všem samozřejmě přeju, když to nepáchá škody a už taky pomalu oprašuju fototechniku, tak uvidíme, třeba se i ty teploty pohnou víc nahoru
To podle radaru u nás prší, ale nespadne ani kapka
Nic nečekám, snad zítra už něco bude. Pak zase nic protože ano, klasická bouřková situace - klasické trasy
Mrholí
Nakonec se z toho vyklubala docela zajímavá situace, napršely 2 mm a dokonce jsem zaznamenal i několik vzdálených hromů z bouřky u Mníšku. Jsem zvědav, zda do večera ještě něco dorazí, moc tomu ale už nedávám, je dost chladno a navíc i oblačno, přesto se sem ještě něco od JZ tlačí.
To je krásně vidět kde se to jen tvoří. Estofex se hodně seknul v případě 15% přes Německo až sem.
Fstorm
sz a potvrzuje Estofex? Leda pondělek. Neděle vůbec
Bylo pár hodin jasno a slunce, to něco musí dělat, a možná taky i dělá. Černé základny a nad Ašem bouřka. To už musí
A ono to nechce
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.