Diskuse o počasí Bouřky a silný déšť 23-25.5. 2022
Aidamko1
Jaj, někdo vzal moc vážně. Já jenom vyhlížím situace. Nepoužil jsem žádné ,,bohužel, achjo,,. A slovo fiasko mělo být pro pondělí večer. Snad vše jasnější, vy si to užijte v úterý, však takhle se to má i střídat. Nevím co bych krom deště čekal v úterý.
Každý teď potřebuje vodu.
Tak snad naprší všude.
Varování v Německu: https://www.facebook.com/DeutscherWetterdienst/pho...
Obecně bouřky nebudou tak silné jako v pátek (tornáda už nehrozí, nárazy větru budou nižší), ale i tak škody působit budou.
No dle Aladina si zřejmě bouřek a srážek užijí více čechy.
Morava se asi taky dočká ale až z úterý na středu a ve středu, ale líp na tom asi budou čechy. No uvidíme. Hlavně mně štve že ty bouřky se tady objeví asi zase v noci
Další co mě štve že je tu dnes docela kosa žádné ☀️. No a v noci ? zase hrozí přízemní mrazíky. Zase to budu muset přikrýt. Něco mi popálil mrazík ve čtvrtek ráno kdy na teploměru byly 3 st. Celsia ale při zemi asi byl velký mrazík byla i slabá jinovatka a auta měla zamrzlá skla.
No popálilo mi to ředkvičky a trochu i rajčata a papriky i když jsem je měl přikryté folií.
Icon DE je perfektní. Noční MCS to bude, ráno pak doputuje na Moravu..
Úterý tradiční pás a Morava, ať mají taky.
No bude zajímavé, jaký z modelů ty úhrny (a lokalizaci) trefí nejlépe - do středečního poledne Aladin celkem drží a maluje až 50-65 mm na rozhraní Čech/Moravy. Ostatní (globální) modely vidí úhrny nižší, vesměs maxima 30-40 mm. Pro nás na východě je opět škoda, že nás to hlavní nejspíš mine a srážkový deficit tak bude pokračovat
Jirke85
Ja kdyz si naladim Ogimet SYNOP, tak v CR sucho pozoruji vic nez dost. A vim o cem mluvim.
Ogimet SYNOP denni sumace 23-23 UTC - srazky za prvnich 141 dni v roce 2022 (1. ledna - 21. kvetna) 11723 Brno Turany 73.6 mm, 11698 Kucharovice 74.2 mm. U dni s nemeritelnym mnozstvim srazek byla dosazena hodnota 0.04 mm.
K tvemu mistu je nejblizsi SYNOP stanice 11659 Pribyslav, ktera je vyse polozena, nez zminene predchozi stanice. Srazky tam budo urcite vyssi, ale asi zadna slava.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.