Diskuse o počasí Bouřky a silný déšť 23-25.5. 2022
Výjimečná přeháňka nad Poděbradmi, drží už dlouho.
No, nakonec jen do 1mm. Super. Tak příště
igor127
S váma je to marný i kdybych udal přesné souřadnice😀, každopádně teď mi máte co závidět, naměřil jsem solidních 33 mm, ve východnější části města 36 mm, jen to zasyčelo.
Se suchem 1. letošní vítězná bitva, ale jsou potřeba další 2 takové, aby byla tahle válka aspoň na čas vyhraná aneb 1. vlaštovka jaro nedělá.
Yurri
Jsem na světě 37 let, a od dětství vím, že Moravské Budějovice jsou v oblasti, kde je tepleji a málo prší. Už ve Velkém Meziříčí, natož v Třebíči bylo vždy tepleji a daleko méně srážek než u nás. Chtít dalších 60mm, to by bylo troufalé i v Krkonoších, natož v Morávkách...
Ahoj, zde spadlo 8,7 mm srážek a celkově v květnu zatím máme 25,2 mm, což činí 35 % měsíčního průměru. Bohužel pro nás, kousek na SZ od nás pršelo daleko víc než-li tady.
To nám to dalo za ty dva dny necelý milimetr. Zase propadák
Jirke85
Ale kdepak, deficit srážek byl obrovský, bouřky bývaly tady běžné už v dubnu, jde mi jen o dorovnání průměru, už to konečně pochopte, půlročním sucho 1 deštěm nedoženeme, pochopí i malé dítě, stačí mi další 2 takové deštíky, pěkně v týdenních intervalech, kdyby mi šlo o nadprůměr, tak samozřejmě ta stovka měsíčně by mohla padnout i v červenci a v srpnu, ale takové ambice nemám, vždyť jsem to tady psal, jak tady v okrese jsme na 40% průměru srážek, ale koukám tady daty nemá smysl obtěžovat, už nebudu nebojte, však si to najde každý sám.
Tak tady nakonec včera 8 mm, takže zalito na volné ploše do hloubky cca 3 cm, v lesních porostech o ničem, ale aspoň něco. Květen výrazný podprůměr, průměr je zde 101 mm, spadlo celkově 40-50 mm po malých úhrnech, takže sucho se dále prohlubuje, ale naštěstí ještě nejsme na tom tak jako některé oblasti v ČR.
Zítra na SF čekám zde max 2 mm.
Další týden se jeví zajímavý, postupně oteplování až ke 30 stupňům, pak bouřky. No uvidíme ...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.