ota
Psal jsem v 1. větě, že takhle to má vypadat, to není úplně nespokojenost, ale nemyslím jen na svejch pár záhonků nebo výhled z okna, ale hlavně na přírodu jako celek, na stromy a vodní blahobyt, to mám rád, o východ Moravy si starosti nedělám, tam to vždycky smrdí spíš pak povodněmi a JV Slovácka s tou jejich půdou je jak úplný ráj (lepší vododržnost a bezkonkurenční tloušťka úrodné bezkamenné spraše, o což se v potu tváře snažím též).
Diskuse o počasí Bouřky a silný déšť 23-25.5. 2022
ota
Ten nebude spokojený nikdy, objektivně porovnávat taky neumí pokaždé srovnává svou lokalitu napříč republikou z místem, kde napršelo trochu víc. Já bych jen řekl, že Moravské Budějovice jsou ráj na zemí, to co tam napršelo dnes, to u nás za den už dlouho nenaprselo, a dneska jedou tuplem jinou ligu, s temi našimi 0 mm. Ale není třeba závidět, prostě jim tam prší víc na te Vysočině.
igor127
Souhlas. Vždy všude prší víc, i ty nejsušší oblasti budou nakonec v pohodě, nebo dokonce povodně, jen v MB zase napršelo míň, než teď třeba na tom Znojemsku..
To, že ale na mnoha místech spadla teď pouhá desetina toho, co v MB, to už je jedno..
Je to furt stejný kolovrátek o tom, že v MB nikdy pořádně nezaprší a vždy to bude k suchu nahnuté
palma
Jasně, na venkovní aktivity ten výhled moc není, na druhou stranu po tom, s jakými teplotami přišel tento květen, nebude možná úplně na škodu i trochu delší období teplot do 20 stupňů a aspoň trochu hojnějších srážek. Vím, že u vás to není s vláhou špatné, ale v Praze je sucho dost znát a bylo by fajn, kdyby se ten trend aspoň zmírnil.
swan1
Někdo má kolovrátek o suchu a někdo zase o mrazu, každého co jeho problém jest, nikomu to nevyčítám a jestli to někoho nezajímá, tak ať to nečte, nekomentuji kolovrátky druhých, když k nim samozřejmě nemám věcnou připomínku a že jsem jich za ta léta od mnohých přečetl, to vám garantuju?.
Tak za ty dva dny 24mm, super (i když jinde zase pršelo víc..? )
S 15mm z bouřek minulý čtvrtek a pátek je to na pohodu.. Snad to nastartuje kováře a dubáky.
Skvělý, že napršelo místy na té Moravě.., z toho mám radost..
Na těch místech, kde spadlo málo to snad vyjde příště..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.