Diskuse o počasí Silné bouřky 20.5.2022
Hm západ si asi užije . Trošku doufám že něco doleze i sem.
Sal1
To je teprve rozšířená předpověď ze včerejška. Dneska večer vyjde čerstvější, která by měla obsahovat 3st. Bouřky mohou být zítra zejména v Lipsku i supercelární, takže riziko krup a větru zde bude nejvyšší. Dokonce zde je možnost i tornádické supercely. Do oblasti pojedou mí dva kamarádi, takže budu reportovat
Sal1
Ještě včera byla červená asi o 100 km více na Z, pro příhraničí bude možná na místě i trojka
Predators2
To si teda užije na slábnutí to moc nevypadá...
Vypadá to na něco více než na klasické silnější bouřky
Pro vás platí oranžová pro mě žlutá výstraha tak schválně kde bude více Věřím že něco dorazí.
Sal1
Těžko říct. Tady na východě jak mi bylo řečeno je možnost propadáku, a nebo i nějakých bouřek, které mohou být silnější. Nechci raději říkat co bude a nebude. Velmi často nám to tady na Moravě totiž naroste i když nic nemá být, takže je možnost, že něco bude, ale nemusí.
Vysočina ta to bude mít lepší. Velké Meziříčí je úrovni Brna, ale západně, tak uvidíme
Sal1
Podle předpovědi počasí mají být u nás spíš jen ojedinělé bouřky, to nejlepší bude na S, SZ nicméně modely někdy konvekci neuhodnou úplně přesně, ale moc o ty silné bouře nestojím když si vzpomenu na minulý rok tak mi je špatně, zatím u nás nebyla ani klasická bouřka s přívalákem který by aspoň spláchnul pyl, tak by mohla být už konečně
Kdo fakt čeká na SZ něco?
Maximálně přeháňka ale je to nepravěpodobný že něco bude.
Co čekat na zítra?
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.