Diskuse o počasí
Silné bouřky 20.5.2022
Tak aviator psal že zítra může být bow echo nárazy větru až ke 115 km/h a hlavně by byly i lepší podmínky kdyby tady pršelo na západě a byla by větší vlhkost, to těm bouřkam dodá víc síly když se to pásmo dostalo tak daleko a nečekalo se to
kuba psal mi že ojediněle to na hranicích může být i 130 v Německu i 150km/h
Já sem si myslel že ESTOFEX má jen 3 stupně nebezpečnosti?
Jásný Tak Sasko, njn. Snad KH dotvoří A taky ještě: i estofex taky musel počítat s něčím teď večer když má jedničku skoro sem a 15%, ne?
blitzortung.org
radar.bourky.cz
Ano to má ja jsem to myslel obrazně.
JUGOCV To byl sarkasmus
já sem si pro jistotu koukal jak to tam maj, ale je jedna neziskovka kde má opravdu 4 stupně..říkají si CTRA - nízké, střední, vysoké, extrémní
Po naší západní hranici podél Českého lesa se rozjíždí pěkná blesková šou. To co prochází Německem je již krásně viditelné a zdáli jsou slyšet i hromy. Tak sem zvědav jestli to vydrží až sem.
Čáp83 Už i tady na Plzeňsku jsou vidět v dálce v mracích blesky, a to je to ještě tak daleko
vypadá to že před Šumavou se tvoří pěkný komplex.. teď aby vydržel až za hranice
tak to jede pěkně nahoru, ještě před 20 minuty bod rosný bod na 8 ° a vlhkost na 40 %
Chomutov
No tak na Jz se nic nečekalo a hele
Všechno se rozpadne při překročení hranic ČR, v západních Čechách spadne místy páru mm.
kuba Pravda. Na tu vzdálenost to musí být v Německu hukot. K nám jsou slyšet i hromy.
Alďák kazí šance? Ale Saskem to jede pořád, blýská se furt v KH? Příjde mi to že už umřelo.
JUGOCV U nás se drží rosný bod stále kolem 13°C a vlhkost se již zvedla přes 70%
I kdyby to přešlo jen do deště, tak by to byla příjemná zálivka a dobrá příprava vlhkosti na zítra
Vypadá to na další propojování směrem k jihu..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste .