swan1 Bude to dost o tom, zda v tom Bavorsku něco většího vznikne, nebo ne. Pokud ano, tak si asi užije i část Z Čech, pokud ne, tak to dnes poleze pouze přes Z a S Německo, já osobně se přikláním spíše k druhé variantě, kterou predikuje i ICON D2,ten tyhle situace dle mého názoru umí nejlépe
já bych byl se zítřkem hodně opatrný. Hlavně na jihozápadě to vypadá jen na noční mírné bouřky. Kolem 20-23h bude v Bavorsku a jihozápadě Čech cin 400 až...
Petr11 Popravdě.., bouřky mám fakt rád, ale jsou mi teď tak nějak šumák.. Hlavně je potřeba, aby tu konečně zapršelo.. Úhrn za květen je tu zatím necelých 6mm... Bouřkový přívalák vláhu moc nedoplní.. Raději bych byl za trvalejší, solidní déšť...
swan1 To jste na tom lépe my tu máme za květen 3 mm. Jo bouřky jsou pěkný ale potřeba by byl spíš ten trvalý déšť. Mrknul jsem ještě na estofex a západních čech se dotýká červená a další části oranžová
swan1 Mně by klidně nevadilo, kdyby dneska k nám bouřky nedorazily, ale místo nich přišel trvalek déšť, co z nich zbyde. Ale to moc sním. My máme za květen 8 mm, takže vedeme.
Ten BeNeLux teda služně jede, takhle výrazná squall line už v Evropě dlouho nebyla (od loňksého léta). To jsem zvědavý co bude zítra, když mají být ještě lepší podmínky. Snad se to obejde bez nějakých nebezpečných jevů jako jsou velké kroupy, nárazy větru přes 100 km/h nebo dokonce i tornádo.
Kokos342 Je to tam stále na zítra jen ve slabší formě ale žádný model si myslím nedokáže předpovědět jak se to zítra zachová, nejlepší bude zítra sledovat radar
Tyhle bouřky budou spíše o větru. Na to že je květen tak nás čekají opravdu silné bouřky. V Německu ovšem se čekají ještě silnější, ale to je už celkem normální.
Aktuálně jsou bouřky zhruba o 300km východnější drahou než maloval model SHD. Bouřky jsou navíc o dost silnější. Ty bouřky si dělají co chtějí a můžou jít jiným směrem než ukazuje model. Zatím modely jdou se srážkami více na jih, tak uvidíme.
Jo v Beneluxu paráda. Pořádné buřiny. Uvidíme kam se šoupnou dále v Německu. K nám spíše dorazí ty ze Švajcu nebo z oblasti Baden Wurttembergu.
Poloha bouří dle modelu SHD, modely se dnes netrefily a bouřky jsou již výrazněji na východě a jsou o dost silnější.
JUGOCV Tak to spíše už ve slabší podobě. V Bavorsku je zatím relativně suchý vzduch a stále je zde J/JV proudění, takže bych si tipnul, že je to otevřené. Zítřek ostatně taky. Jsou modely, které vše dávají do Německa a Polska, ale jsou modely, které to vše hazí do Německa, ČR a Slovenska.
Aidamko1 ano taky si myslim že pokud to dorazí tak ve slabší formě, každopádně teď jsem znovu projel modely a většina modelů kreslí zítřejší srážky na SZ a na sever, vyjímečně se tam objebuje i Východ..