ludvicek Tak samozřejmě, proudí sem sice teplý luft od JZ, ale na Šumavě pochopitelně mrzlo Tady u mě chybělo při zemi k nule pár desetin, takže ačokči i dýně v pohodě...
Počkejme si na družici, radar, kde se to dnes začne ve Francii, Švýcarsku, JZ Německa tvořit, směr postupu.. Pak budeme moudřejší... Co se týče zítřka, tam si počkejme na zítřek
Aidamko1 Jako ten icon d2 z té bouřky dává nárazy větru lokálně až 130km/h, což by nebylo moc pěkný, celkově to bude zítra asi dost o tom větru. Nakonec asi měním svůj názor, bude zajímavé to sledovat
swan1 Ty chladné noci jsou už otravné. I tady jsme měli přízemní rodinný mrazík. Dokonce se i škrábaly auta. Ve 2 metrech bylo 2,7°C. Dneska asi bude pořádná teplotní amplituda. Každopádně na ty bouřky jsem zvědavý. Nevypadá to vůbec špatně. Hlavně by to chtělo co nejvíc vody.
No tak oranžovou bych dal celou Z polovinu už jen kvůli tomu že některý modely kreslí přechod squall line nebo derecha přes celou ČR, minimálně Z polovinu
No, oblast Beneluxu už se docela solidně rozšoupla i dnes, na blitzortungu to neskutečně jede, jsem zvědav, jak to bude odpoledne vypadat v Německu, zítra bude asi solidní masakr, doufám, že se to ČR vyhne, o nárazy 100 km/h+ fakt nestojím, letos už těch větrů bylo trochu moc.
Tak dle mého očekávání to klasicky najíždí ve Švýcarsku.. Tohle jsou základy toho, co by se dnes pozdě večer a v noci mohlo otřít o Z, JZ ČR.. Ještě by to mohlo začít naskakovat i v JZ Bavorsku...