Dnes by to mělo být ,,chytlavější,, než uplynulé dva dny..
V Německu narůstají přeháňky hned od rána, bude dnes vyšší vlhkost..
Začít by to mělo podobně jako včera, na J a kolem hor, odpoledne by se to mělo v Bavorsku rozrůst v srážkový-bouřkový komplex a ten by se od JZ mohl nasunout nad ČR.. Otázkou je, zda vydrží srážky i do pozdního večera a přinesou i plošnější zálivku..
Snad ano..
Pohyb srážek bude i dnes velmi pomalý..
Diskuse o počasí Přeháňky a bouřky 1.5. 2022 až 9.5. 2022
Tak tady za 3 dny podobné jako v Tuřanech. Dojedu ráno ke škole jižně od nás a všude kaluže a mokro. No holt asi smůla pro nás. Dneska nám ty bouřky modely zrušily, takže asi nic čekat nemusím. Přesunulo se to k JZ.
No tak třeba se stane zázrak, ale od začátku roku nás těch pár mm moc nevytrhlo.
Predators2
Severozápad a sever zase a vždy maličko, vždy to vyžírají klasické oblasti. Takhle to bude po zbytek týdne - až skončí obdoba přeháněk a bouřek. Celkem strašný. Je tu nejnižší CAPE co tu může být, takže maximálně hory vytvoří jednu slušnejsi přeháňku a ende ale asi ani to. Bouřky nic. Ta mapa od swana to jasně dokládá, SZ díra.
A potom nic, možná sobota ale než to dojde bude noc, takové advantage jihu a východu bude nadále a bude větší. Bohužel.
Východ by si spíše zasloužil efektivní a trvalý déšť.
Peter Sedlák 1
Přesně, celoroční záležitost, to je jasný...
Jako mně by bohatě stačila i nějaká přeháňka, aby alespoň zapršelo, ale bohužel. Vy tam máte alespoň nějakou šanci kvůli KH. Jenže tady může pražit slunce od rána do večera a stejně jsou tady tak mizerný podmínky, že se ani v širokém okolí nedokáže vytvořit blbá přeháňka
My máme za včerejšek 0, vše šlo kolem nás jenom..
Dnes je krásně chladno a jsou zelené odrazy sice, ale nepadá z toho skoro nic.
Bouřky nám na dnešek zatím zrušili tak snad jen zaprší a bouřky se nám vyhnou..
Jinak příští týden ty teploty kolem 24 to už bude dost.. kolem té 18 je to ideálka
Dnešní vývoj je pro mou oblast opět poněkud nepříznivý. Šance na orografickou přeháňku/bouřku je zde nulová a jakýkoli jiný spouštěcí faktor chybí (outflow, trocha pohybu). Jsem zvědav, co to bude dělat v průběhu odpoledne, na jihu Čech je to ale už teď docela solidní.
Lucina
To že nemáte otočený kohoutek na topení ještě neznamená, že netopíte. Každý musí v zimě v ČR topit jinak by to fakt nešlo.
V panelácích vás za 1) vyhřívají sousedé co radiátory zaplé mají a za 2) vaším bytem jistě vedou trubky s teplou vodou někam výše a ty vám tam předávají teplo. Prostě v zimě topí každý a taky proto většina paneláků to teplo podle nějakého klíče rozpočítává, aby se někdo jenom nevezl.
Jinak já musel ještě celý duben přitápět a to mám v bytě teplotu jen 18-19°C. Teď konečně se kotel nespíná ani v noci už cca týden. Topná se sezóna tedy ukončena a než začne příští musím vyřešit čím nahradit plynový kotel a čím budu topit příští sezónu. Kotel je na hraně životnosti a Putina podporovat nehodlám, takže s plynem končím.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.