Diskuse o počasí Přeháňky a bouřky 1.5. 2022 až 9.5. 2022
Nechci věřit, icon dává celou noc na čtvrtek nepohyblive bouřky sem? Instabilita bude ale rozhodně nevyjde.
No ale dneska bude jen přeháňka.
Už se to zase pálí, slunce a 17°C, vlhkost 50%.
Dnešní venkovní studium vyšlo parádně. V Brně je 20°C, vlhkost 48% a prádelna jak vyšitá. Nějaké srážky to maluje na dnešní odpoledne a hlavně pak na zítřejší podvečer nám to maluje i nějaké buřiny. Hlavně ICON a Aladin.
Snad konečně sprchne. Od začátku roku spadlo jen 40mm.
JUGOCV
Proč sníh emotikon? Nikdo nechce
My budem mít až tak možná ve středu a čtvrtek. Dnes ještě ne
No, pro mojí oblast jsou šance na měřitelné srážky téměř nulové, ale snad se alespoň jinde zadaří. Pocitově už je teplo dost, až 2. polovině měsíce přijdou první 30tky, tak to ale přestane být sranda a začne se to tu asi měnit na poušťˇ I když jak se dívám na výhled tak těch 30 stupňů možná padne i dřív.
Jinačí advantage na východě v bouřkách. Minimálně SZ Čech ani nestartla sezónu
Aldy1977
Ono je 17 hodin? Teď je hodně minimální cin.
A vznikla tu přeháňka, černo jak v hrnci. Jádro krásně nad námi a sílí to. Leje
Leknín
Dnes jsem byl celý den na Vsetíně v práci a dusno horko sprchlo bouřky chvílemi to pěkně práskalo pak se i dost ochladilo, ale přijel jsem k nám domů do Růžďky a tady zase sucho.
No nic včera jsem zalévání zahrádky odložil, ale dnes ji půjdu radši zalét. Kdo ví jestli tu vůbec zase zítra sprchne.
Aldy1977
Aktuální hodnotu CIN a CAPE apod. nenajdete nikde, maximálně ve SKEW-T diagramech, které jsou výstupem sondážních měření, ty se u nás provádí v Praze s v Prostějově vždy v noci a odpoledne a jejich výstup naleznete na webových stránkách CHMI. Z toho se pak dá usuzovat, jaké podmínky se nad určitou částí ČR nachází.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.