Tak víkend v Brně ve znamení oblačnosti jakožto i příjemných jarních teplot. Žel všechny dvě profesionální stanice ČHMÚ mají 0 mm srážek a nemyslím si, že se to velmi zlepší. Ale aspoň snad letos ti zmrzlí budou rozmrzlí, co říkáš Pankráci?
Je fakt celkem vtipný, jak se vždycky ty srážky osekávají, až z nich nakonec nic nezbyde. Ale stačilo by mi, aby dneska zase celý den nebyla deka z VO jako včera a hned by bylo pěkně
Dnes bych toho asi moc nečekal, už i v předpovědi mají na dnešek jen ojedinělé bouřky a zítra hlavně v jižní polovině ČR a to mělo být kdekoliv, uvidíme no
No jsem zvědav kolik a co tady spadne. Zatím jak víme, tak od začátku roku bída a v posledních dnech zde nijak moc nepršelo. Ty bouřky však uvítám jak nadšenec do lovení bouří a navíc je při nich šance i na nějaký výraznější spád vody.
Dneska bude také zdá se velice teplý den. Aktuálně teplota již překročila 20°C a mělo by se to dle předpovědi vyhoupnout nad 22°C, takže krásný teplý den. Včera zasázení afrikánů, tak snad se nám mrazíky vyhnou. Rododendron naštěstí mrazy přežil, ale sucho ho lehce zdeptalo.
No Gfs tam má od 13.kvetna až do konce výhledu teploty k 25 a postupně i přes 25 a skoro bez srážek a drží tam tak vysoké teploty celkem dlouho tak uvidíme jestli to vyjde
Tak letní teploty jsou ve výhledu stále, už tam nějaký ten výstup jsou plus je má teď i ecák Dnes se to pěkně kupí na sever a na jih od nás jsou nějaké přeháňky, jinak je pocitově vedro, aktuálně už 23°C takže o 4 víc než predikce Je to asi první den letos, kdy člověk musí vyhledat chládek atd.
Kdy a kde ještě byla bouřka? Zatím úspěšně obchází v Německu a Rakousku. Čechy bouřkově skoro nic, možná proto že základny cumulů jsou moc vysoko, příčina suchý vzduch. Nevadí
Spadlo doslova pár kapek. Venku bylo 22°C, ale jinak nic. Na Moravě to dneska přesně dle predikcí bylo slabé a mám obavu aby tomu tak nebylo i v dalších dnech. Na suchou zem nerado prší.