Jirke85 Tak s Vysočinou se samozřejmě nemůžeme rovnat. Problém je, že v posledních letech patříme k nejsušším oblastem republiky. Zdejší příroda suchem strašně trpí. Vím, letos jsou na tom některé oblasti ještě hůře. Dnes první bouřka a slušný liják nám dal 5mm, predikce byla 0-1mm. Takže za dnešek před dalším suchým a horkým obdobím spokojenost.
swan1 Jo, právě to během dvou hodin "nalepilo" dalších 4,8mm, nic závratného. ale počítá se to, mokro tu je dostatečné..a koukám, že od Slanýho ještě asi něco dorazí..
Tady v Lipencích dnešek nijak nepřekvapil, vše se nám opět v bezpečné vzdálenosti vyhýbalo a podtrhnul to outflow, který dorazil ze zkromírajících přeháněk a bouřek na severu. Začíná být docela sucho, chtělo by to déšť, ideálně hodně, výhledy bohužel vypadají tristně.
palma Jj, u Roudnice se to hezky obnovilo.. Já z toho co se šourá sem, nic nečekám.. Máme nelepivé období.. Celý týden se tu vše vyhýbalo, nebo rozpadalo..
Už je v tom mezera, ta se zvětší ještě a bude naše, nebo to nevydrží a chcípne.. :))
U nás se to včera honilo kolem Zlína.. nakonec i pár kapek spadlo a je dokonce i mokro pod stromy, takže spokojenost... žádné bouřky Teď jeden den klid a jinak bouřky hlásí na každý den
Lucina Ojediněle je málo, u nás jistota že nic, o čtvrtku už jsem mluvil, konečně uvidím pěknou bouřku z dálky, že by mě to trefilo přesně pochybuji, potřebujeme na většině území přeháňky nebo bouřky, jinak u mě nic nebude.
Yurri Tak kdyby u mě nebyly bouřky tak skáču radostí... Vím,že je málo vody ale za bouřky to nestojí.. Teď popršelo párkrát moc pěkně i bez nich takže za mě super
No ale co ten Aladin, ten mně úplně udivuje. Skoro žádné srážky a v pátek už jen ojediněle bouřky. Za to bude asi ve čtvrtek hodně větrno. Další modely jsem se zatím nedíval, ale ještě v neděli hlásili výraznou SF.
To je jak s prvňáčkama tady. Já jsem nemyslel tuto neděli, ale tu minulou. Trošku na hlavičku ne? Vždyť to tam jasně píšu. Opravdu tady musí všecko člověk vysvětlovat polopatě .
Ondráš* Přejmenováno, v době kdy jsem téma zakládal se ani pořádně nevědělo, tak jsem to nechal otevřené. Na čtvrtek a na pátek je dle mě zbytečný zakládat téma, jelikož se neočekává vůbec nic.