Diskuse o počasí Přeháňky a bouřky 1.5. 2022 až 9.5. 2022
Spíše aby vyšel Ecák a pak by přišly bouřky a dva až tři dny trvalejšího deště, protože tady na jihu moravy v posledních dnech nepršelo skoro vůbec a o úhrnu od začátku roku ani nemluvím. Pokud vyjde GFS, tak to nekomentuji. Věřím modelu ECMWF, protože mu to stejně vyšlo i na ten minulý týden.
No a tady již vysvitlo sluníčko, na Majálesu je fajn, ale je dusno po tom ranním cmrndání.
swan1
Co se teď koukám na mobilu na ten web, tak to vypadá i tady ideálně. Nějakých 26-28°C v maximu, pak ochlazení na 20°C a hlavně i bouřky. Vypadá to fajn. Jinak tady po tom krátkém vysvitnutí slunce zase zalezlo pod vysokou oblačnost. No snad se ještě ukáže.
Edit: Já tam dal špatné město, tak rychle screen pro Brno. Jo a swan1 dle mého pokud využívají model ECMWF, tak by měla být shoda, protože model ECMWF má veřejné výstupy v 9 ráno a pak v 8 večer, ale težko říct, zda se nevyužívají i výstupy v poledne a v noci?
Edit2: swane Ventusky využívá i výstupy v poledne a v noci, takže čerstvější má Ventusky.
Dnes.. Je ten den.. Kdy mají konečně jenom západ severozápad a sever. Nějaká bouřka se určitě objeví tu v blízkosti. Těším se. Voda potřebná pokud dojde k obrovskému suchu
ludvicek
palma
Asi budu za blázna, ale i já už v té místní lednici dal rajčata a papriky na zahradu do foliáku.. Pod širé nebe po loňském propršeném a studeném jaru i létu už ne!
Byly už veliké a nevešly se mi do inkubátoru Tam už jsou připravené rovněž ačokči, cukety a dýně, ty půjdou ven na záhon a taky s nima počkám až po půlce května..
Za okny je mít nemůžu, kvůli kočce doma, ta tuze ráda okusuje zelené rostlinky..
Opět ta vzájemná blokace fronty na SZ a TN na J, přesně nad naším územím..
Už to trvá třetí den..
Výsledkem bylo a je , že se srážky ani z jednoho z těchto směrů nemohou pořádně nasunout nad ČR a o plošnější zálivce si můžeme nechat jenom zdát..
No a ten výhled od soboty dál, hnus.. Zima a ještě k tomu v podstatě na sucho..
Už to hezky leze nahoru, roste to rychle. To bude úspěšný, co je důležitý že to není moc zasekly u hor.
No co koukám na nora, tak pro Brno to nevypadá ale vůbec zle. Teplotně se dostaneme ve čtvrtek až na 30°C, takže bude klasicky horko a dusno, ale pak nějaký sešup na 20°C a následně oteplení nad 20°C. Jediné co mě lehce mrzí je množství těch srážek, protože dneska už nic moc nespadne, zítra to bude podobné a ty úhrny od úterka dále jsou smutné.
Uvidíme co potencionál těch bouřek ve čtvrtek a v pátek.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.