Tak možnost bouřek tady po 5-ti dnech s dnešním večerem definitivně skončila. Celé to skončilo čistou nulou ve srážkoměru . Za celou epizodu jsem neslyšel ani hrom. Když dneska odpoledne vznikala tak hezky konvekce, tak jsem si říkal, že už možná něco bude ale stejně to zase vzniklo až na východ od nás. Bouřky byly skoro všude, jen od Labe na sever nic. Na tohle už jsem si z předchozích let relativně zvyknul.
kuba No bude to hlavně vysoká a střední oblačnost, ale bouřky se i tak dají v JV polovině území čekat na většině území, tak tedy uvidíme. Snad ta šance bude větší než dneska, kdy nespadla ani kapka a vše nás obešlo.
Tak sem dorazila další dávka srážek, stejně je to sranda, tady u mne je to zatím dneska na 6 mm a cca 2 km od nás, ve středu města je to okolo 2,5 mm.. no a aktuálně teda tady docela leje, a ve středu města hlásí manželka že ani neprší.. asi místní anomálie..
Jinak ten příští týden vidí zatím ECMF a GFS trošku jinak, ECMF tam má vysoké teploty od pondělí až do konce výhledu a gfs od čtvrtka srážky a ochlazení ale jen přechodné a pak opět návrat letních teplot, uvidíme jak to nakonec dopadne, je to ještě daleko
Přijel jsem na chalupu, údolí krounky vše je jak houba nasakle, v řece teče Kalná voda, v měřítku mám cca 30mm srážek, místní říkali že se tady včera prohnala pěkná bouřka