Dnes to zatím pro nás vypadá z posledních pěti dnů nejnadějněji, rosný bod je o 5 °C vyšší než včera a v bližším okolí se vyskytuje i nějaká hlubší konvekce. Jestli se ale poštěstí a naprší alespoň 5 mm je zatím ve hvězdách.
ČHMÚ psalo, že zítra je možnost výskytu bouřkového komplexu na J Moravy. Upřímně jsem sice na modelech něco viděl, ale Aladin mě velice překvapil. Tak tedy jen musím doufat aby to vyšlo.
Venku aktuálně 22°C. V Brně je pařák a sluníčkově. Rychle dom do chladu
Tak mám za sebou první letošní bouřku. Chvilku slejvák , ale jen mírný. 20 minut deště pár blesků a pár hromů. Hodilo to 6mm. Mohlo by ještě něco přijít do večera.
Čelákovice a široké okolí nic, nuda. Trhá se to, teplota leze ke 20 konečně. Ale nikde nic, ani náznak nějaké větší aktivity. Tož uvidíme, co ta placka vyrobí
Kokos má štěstí. Už dlouho to nad námi takto nepostálo - naposledy nad Prostějovem cca 5 let zpět, dalo to okolo 100 mm (v červenci).
Tady bída, úterý a středa dohromady 3 mm Dnes je +22 (zdejší předpověď +17 max) a srážky zatím daleko od nás. Dnes a zítra šance, pak to vypadá dost blbě
U nás nic, spadlo pár kapek ze slabounké přeháňky a už pere slunce naplno, včera to v okolí Moravského Krumlova na okr. Znojmo jen dunělo, v sudech jsem měl 5 cm vody, takže z pár konví zalitej česnek cibule, letos už asi 6 x, snad ten komplex zítra dorazí i k nám, ale při pomalém postupu nemáme šanci, jsou tady největší lány polí v republiky a lesy zdevastované, mraky to prostě odpuzuje, musí to být linie, kterou nic nerozbije, takže jedině od V nebo JV.
Ty bouřky jsou nechutné... Nám tady včera nádherně večer zapršelo asi hodinu silný déšt... už ať ty bouřky přestanou a je zase normální počasí Doufám,že v ten pátek a v sobotu se to k nám ty bouřky nedostanou Potřebuju být venku a né zavřená v baráku