Predators2 Tady bohužel občas kroupy bývají. Ale naštěstí obvykle nijak velké. Každopádně dnešek na první bouřkový den opravdu vydařený. Celkem 3 bouřky, více než 17mm vody, to je fajn.
swan1 no to vím že to je z tyhle bouřky... ale bylo vidět jak tam naskakuji žluté "jadýrka", ale nečekal sem že to může být i kovadlina z více méně málo rozsáhlé bouřky
Včera jsem psal, že nevěřím předpovídaným 1,8mm. Nakonec nám spadly pěkné 4 milimetry, i pár hromů bylo. Koukám, že rozložení srážek dnes bylo docela zvláštní, ale aspoň dostaly suché oblasti, a třeba Šumava místy nic. Ale o Šumavu se nebojím, tam zaprší jindy. To samé u nás.
Za včerejšek krásných 17 mm, v tom pásmu deště se vyskytovaly vnořené přeháňky, z nichž nás jedna dokonce přímo trefila a krátkodobě vylezla intenzita až na 25 mm/h. V noci střídavě mrholilo, teď začíná znovu pršet, no paráda, už jsem úplně zapomněl, že se takovéhle počasí může vyskytovat i v dubnu.
My jsme byli bohužel na okraji včerejšího srážkové pásma, takže i s dnešní přeháňkou 5mm, ale nestěžuji si, kousek dál nebylo nic. Včera navíc pršelo na západě, tam je to nejvíce třeba. Na středu zničehonic predikce 9mm. Dá se tomu věřit?
ludvicek těžce závidím Čechám i nyní S a V Moravě, včera nic, aktuálně slabounce sprchlo pár desetin mm, sotva na kaluže, včera jsem plevelil a už jsou úplně ztvrdlý suchý hroudy pod každým trsem pampelišek, které se vám pak rozpadnou na pískoviště, je to opravdu hodně vyschlý, těch 5 mm tuhle už je pryč, vegetace potřebuje nutně pořádnou zálivku.
crossflow Jo, jsou to dost velké rozdíly, 15 km východně od nás mají sotva polovinu, my měli štěstí, že jsme byli zrovna na okraji těch vydatných srážek.