Při pohledu na radar vím jistě, že vláha se dneska dostaví. V podobě toho, že půjdu večer zalévat. No je to propadák, dneska s jistotou vím, že vše bude východněji, protože ta oblačnost to zhatila. Škoda no, mohlo to být fajn počasí s bouřkami.
Pleju venku na zahrádce jahody a už je zataženo a fučí vítr tak že jsem si musel obléct mikinu a musel jsem si dát čepici no a k tomu 2 panáky abych se zahřál. Jinak teplota je 15st. Fakt divné počasí.
Vidím že bouřky se začínají rozjíždět podle plánu, ale v těch Čechách valí fakt fest.
kuba To se máte no, tady zatím 2,2 mm ale teď zrovna prší slušně. Na Z od Prahy se maj, to jsou jiný koule Edit: tak teď začalo lít jako z konve a blíží se oranžové odrazy tak jsem zvědav jak dlouho to vydrží
Aha, vše zase vzniká až za Brnem. Hezky u Vyškova první blesky. Další severně od nás. No tedy to jsem nečekal, že až takhle zle to dopadne. Tak uvidíme co to udělá dále při postupu. Tady již prosvituje slunce, ale na žádné srážky to nevypadá.
Nakonec se to otočilo i směrem Praha, teď prší velmi vydatně a 10+ mm bude, což je fajn. Duben celkově hnus, hodně chladno, větrno, aspoň, že trochu zapršelo.
Tak tady to frčí pěkně, hodina pryč, 6mm za tu dobu a celkově již 12,1mm, dobrá práce.. p.s. jinak QBO je již třetí den za sebou v přepnutém, západním módu, tak uvidíme, zda už to tak zůstene..a jaký to bude mít vliv na počasí.. A ještě pro názornost, jak to tu jede,..14:40 a máme 14,2 mm
Tak přímo přes nás přešla pěkná bouřka. Chvílemi to byl regulerní přívalový déšť. Ke konci spadlo i pár krup (max 3 mm). Napršelo zatím 7 mm. Teď už jen normálně prší.
Aidamko1 Přímo pod tebou, na hranicích je pěkná bouřka.. Proudění tam lehce stacive k SZ, buď tě to jen lízne z V, ale možná že i trefí.. Já tu zaříkávám ty přetočené srážky, ať se to sem doplazí.. Chvíli to vypadá že jo, pak zas že ne... Dnes pouhé 2mm, ještě by to něco chtělo... Edit: Vychodně tě to asi obejde, smůla holt..