Cosmo vypadá zatím dost fajn, tak jsem zvědav co nám to zítra dojde. Akorát mám strach, že nás to mine a vlastně nezbyde již moc prostoru pro nové srážky.
Situace vypadá na zítra docela zajímavě. Modely se celkem dost výrazně rozcházejí kolik u nás na severu spadne vody. Icon, GFS, Cosmo 0mm. Aladin tam hází 30-40mm. Bouřky na severu nečekám žádné. Na východě zabouří určitě, ale také to nebude nic výrazného čeho by bychom se měli bát
Tak dnes skutečně nádherně. Tak by mohlo být i nadále. Mokro tu máme stále. Na poli se do toho blata sadí velice špatně, ale musíme, protože po deštích to nepůjde na dlouho vůbec. Období škodících bouřek se rychle blíží a zítra bude asi první předehra. Nejlépe, kdyby letošní léto bylo úplně bez nich. To je ale poslední roky nemyslitelné.
Tak ten aprege si musí totálně věřit když dal vlastně celé bouřky sem, respektive Praha a západ-sever. Tak to jsem zvědavý, panovala jistota a jak nastane den před situací tak uz je nejistota.
Peter Sedlák 1 takhle ona to není odrazivost.. to je průměrný počet mm za 1h to znamená že pokud ty bouřky půjdou rychle nebude tam mít Morava tolik mm
No, pořádně jsem zalil česnek a ozimou cibuli a taky něco přílil boruvkám. Zítra tu nic nečekám, asi půjdu sadit zemaky. Zítra něco sprchne na západní Moravě, v jižních Čechách a v Orlických horách a Jeseníkách. I nějaké bouřky tam budou.
Tak jsem po celodenní drine skouknul situaci a náhledy modelů a udělal jsem dobře, že jsem maximum pozalival. Zítra se to východu tradičně vyhne a v příštím týdnu zde šance na srážky není. Bude hodně oblačnosti ale srážky v podstatě žádné.
No já to vidím tak, že vytahuju čerpadlo a začíná umělé zavlažování. Ono sice dnes něco spadne, ale včera jsem sázel nějaké brukvovité přísady a už ani v půl metru není moc vláhy.
Mně tady maluje aladin 13 mm takže budu rád za půlku. Jo a do toho nějaká slabší bouřka kdyby byla, to by bylo super Aldy1977 Myslím že zrovna vám by tam mohlo spadnout víc než u nás s těmi avizovanými bouřkami