Diskuse o počasí Četné sněhové přeháňky a sněhové bouřky 20.1. a 21.1.2022
V podstatě ideální situace, centrální Atlantik je teď bloklý pěkně..
TV nad ním, TN nad Pobaltím a Ruskem..
Ale bohužel na severu se jetstream nevzdává, tlačí do toho od Z, co může, u Islandu se sice zastavuje a kroutí dolů k jihu, jenže pomalu ale jistě se dostane více na V, a Z Evropu a Z půlku ČR opět postupně zaleje teplejší vzduch z vnitřku TV..
Nevím, co by se muselo stát, aby ten současný ,,kanál,, chladnějšího vzduchu od S, zůstal ještě dál zachován..
Jinak tady večer +2cm, celkem 5cm sněhu..
Tak jsem odvezl ratolesti do školy, mám dojem, že koronavirus vyhubil veškeré osazenstvo na technické správě komunikací, protože nikde protaženo, nikde posypáno, ani jedna multikára, ani jeden sypač.. pouze tah na Lidice byl posypán, a to sníh ležel od cca 22.00. prostě paráda, dvě auta po cestě ve škarpě, v kopci tahač.. no omlouvá je to, že to byly 4 cm, což už je pořádná porce sněhu, že jo, a třeskutý mráz -5 navrch.. No konečně souvislá bílá pokrývka, ovšem, leze mozol ven, takže to asi nebude mít dlouhého trvání, užívejme si, dokud to máme!
No nevím jaká fujavice byla ale asi velká když tu leží do 10 cm, a nádherné jasno, nás to celkem trefovalo+se trochu ukázalo návětří Vysočiny
Modely trochu ubraly tady 1-2°C ale má mrholit takže to bude dost vlhké, nějaká pokrývka ale přežije to další oteplení
Zdravím ve spolek, tož tak 2 hodinky pěkně sype, chvílu celkem silně, chvili enom trošku,chvílu to vypadá že už přestane a v tu chvíli zase začne zesilovat.
Je -6 takže konečně zimní počasí
Aldy1977
Tragédie je to, že vy to potřebujete a nemáte to a my to až tak nepotřebujeme a máme někdy i na rozdávání (těch 20 čísel začátkem zimy už ale asi nezopakujeme). Fakt si nevzpomínám, kdy v Brně bylo víc sněhu než pod Radhoštěm.
Edit: S tím "nepotřebujeme" jsem narážel na fakt, že koncem listopadu tady většina hodlala sázet česnek, ale nepodařilo se najít holou zem. Jinak voda ze sněhu se samozřejmě hodí.
Jak tak vidím tak na Moravě už ty přeháňky konci
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.