Konečně po většinu dne dnes svítilo slunce. Dneska maximum skoro 21°C, takže ideál. Zítra má zase celý den pršet, takže nadšení opadá, ale vzhledem k novému výhledu zase narůstá. Vypadá to minimálně na pár slunečných dní. To beru.
Ta předpověď od pátku, se mi líbí, to by se dalo za víkend udělat docela dost práce, tak ať to hlavně vydrží..přes plus dvacet a jasno by se mi líbilo..
Tak vydatný déšť začal v 6:00 a skončil 7:30. Jsem zvědavý, jestli něco ještě dorazí. Podle radaru to zatím rozhodně nevypadá, že by vydatný déšť měl vůbec pokračovat.
Jan Diatka Další srážky už jdou z Polska ve formě přeháněk a v horských oblastech by se to mělo spojit do trvalejšího deště. U nás to hlavní pole dalo zatím 12,2 mm a od severu se už blíží další srážky.
Petr75 Přesně tak. Trochu je otázka kde budou srážky nejvydatnejsi. Zatím to vypadá na Jeseníky Ale při těchto situacích hory vycesavaji srážky z každého mraku a pokud to navíc podpoří prudké přeháňky či dokonce bouřky, tak úhrny mohou být hodně divoké. Zatím 7 mm
Aldy1977 Jj,Jeseníky už to pěkně vyčesávají Kolem vrcholů se nakupily mraky a trvale prší s intenzitou mezi 3-6 mm/h. Pomalu se blížíme k 20 mm od rána.
Za poslední 2 dny 30 mm a dnes opět dopo přeháňky, je zalito, že nemůžu zůrodnovat půdu přísadami, dnešní vítr to pocitově úplně dodělává, výjimečně jsem za něj ale rád, protože ve srážkovém stínu Vysočiny způsobí protrhání a vyjasňování, ať si užije JMorava.