Diskuse o počasí Bouřky a přeháňky, déšť 26.8. - 1.9.
palma
U nás by schnily už dávno ty kaktusy.
A znova bouřky většinou Praha a východ.
Tady několik km daleko před chvíli přehánka co měla červené na radaru a ani blesk.
To stejný teď přeháňka v Chomutově..
Kupí se to sice najednou hodně ale nic nic
Co to je? AŤ nic není dlouho, usuší se aspoň, bude tepleji a tak.
Edit3: tak nějaká přeháňka se formuje přímo nademnou, uvidíme.
A je slejvák, bez blesků jak už to je obvykle
Parádní, kvůli tomu jsem se modlil a podařilo se. Hned využil příležitosti a začal fotit, kvůli odrazu z televize a faktu že nemám kam jinam tak je to takový eh.
Ale jsem spokojený, bourkova sezóna furt pokračuje. Pak ať klid
Jeden blesk zachycený, posílam jeden.
Odrazy kvůli televizi tak omlouvám se za to
Po větší pauze znova začalo zas blýskat.
Parádní konec dne
Problesklo párkrát a konec.
Tak teď už jen slaběji prší, lokálně přes 30mm.
Týden minimálně ať je klid.
Jsem zvědav jak vydatné srážky nakonec dorazí. Modely ubírají i hydro předpověď pro rozn. Becvu nedává ani 1. SPA. Tipuji, že Srážky se soustředí na severní navetri hor, tam to bude divoké. Jinde zima a srážky do 20 mm. Tím skončí období chladna a dešťů a čeká nás počasí typické pro září.
Zdravím ve spolek, tož Jablunkovsko je první od severu-severovychodu tak jim to tam slušně padá, my ve Frenštáte zatím od 0,5 do 2,4 mm hod. Jak to bude dale to sa uvidi.
Nejen o Čechy, ale ani sever Moravy nemám obavy, zvlášť hory, tam to sucho nikdy dlouho nevydrží, SV vždy byl a bude jiná liga, u nás včera kolem 15 mm, takže naprostá spokojenost, jen že při +13 bouřky fakt nemusím, raději bych 23 a to bude jen o víkendu a pak opět další sešup, hodně to ty předpovědi ochladily, letní teploty vůbec nevidím, zde avizovaným srážkám moc nevěřím, teď se bude u mě bourat terasa v patře, tak o to ani moc nestojím. I teď v přeháňce v poledne třeba Hladov u Jihlavy +11, jako na srpen síla.
Jako kdyby nebylo málo, zas sem přichází přeháňka co sílí jak se sem blíží a kapky už padají..
Šance na bouřku?
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.