swan1
Já bych to vůbec nestavěl Čechy versus Morava a Slezsko. Myslím, že třeba Ústní nad Labem by bylo ignorováno úplně stejně. Problém vidím v Pragocentrismu. Bohužel v Česku máme drtivou většinu centrálních úřadů v Praze, což není v jiných vyspělých zemích úplně zvykem. To pak způsobuje dost problémů. Za prvé, se vzdělání lidé koncentrují do hlavního města a jinde toto pak přináší problémy. Za druhé je v Praze i důsledkem toho předražené bydlení atd. A samozřejmě je tam určitá ignorance ze strany těchto orgánů k okrajovým oblatem. Bohužel mám dojem, že se i nás centralizace spíš prohlubuje, než že by byla snahy přesouvat různé úřady apod. i do jiných regionů. V Praze jsem strávil 5 let na VŠ a mám ji rád, ale tohle mi opravdu trochu vadí.
Každopádně věřím, že ČHMÚ se poučí. Očekával bych ale nějaké vyjádření a určitou sebereflexi a ne totální ignoranci této situace...
Diskuse o počasí Bouřky 10.8.2021
Tak nás včerejší supercela naštěstí míjela kousek severně. Od nás to byla na pohled pěkná bouře, ale těch škod v tom.. Přímo přes nás přešla akorát základna bouře za doprovodu silného větru a spadlo i pár velmi malých krup. Níže posílám několik fotek.. Ta poslední je výstřižek z videa od sestřenice, 10 km severně od Blanska.
ota
Ale ano, o tom to je, ne Čechy versus Morava.. nýbrž centrum versus okraje, ať už na Moravě, Slezsku nebo v Čechách..
Mě o tom nemusíte vůbec vyprávět, narodil jsem se i celý život žiju v šumavských Sudetech, tedy okraji nejokrajovatějším..
Ale tady na fóru se to často staví ,, Čecháčci versus Moraváci..
A to zas vadí mě...
Sám jsem ryzí Čechoslovák, otec Slovák, matka Češka,na Moravě i na Slovensku mám mraky příbuzných i jsem tam strávil spoustu času za život..a všude to považuji za svůj domov..
Ondráš*
Parádní, jako z učebnice
Vizuálně parádní podívaná (bohužel někdy asi s menšími škodami)... jinak proboha, přestaňte za vším vidět Praha vs zbytek, jste jak ta paka, co za vším hledají rasismus. Někde se stala evidentně chyba, ale jestli ji vidíte v tom, že si někdo v Praze řekne "to je na Moravě, to neřešíme", tak jste regulérní blázni
Jinak ČHMÚ už má na pátek na jihozápadě výskyt krup, moc se mi to nechce věřit Teda, lepší podmínky budou o víkendu na silné bouřky.
Jinak od toho pondělí to vypadá na hodně zajímavý týden, frontální rozhraní, silné srážky a v Čechách za týden při dešti jen kolem 12 stupňů, v Alpách má dokonce napadnout celkem dost sněhu
GFS má pro jihozápadní Čechy za týden i přes 100 mm tak uvidime
Aidamko1
Už je známo nějaké vysvětlení, proč to tak špatně zvládli?
-------------------
Jinak co se týče zde zmíněných sporů mezi Moravou a Čechami - to já taky moc nemusím a snažím se takových věcí neúčastnit. Ovšem pravda je ta, že čím dál od hlavního města, tím je to pro zpravodajství méně zajímavé. A nedělám si iluze, kdyby bylo hl. město na Moravě, ta situace by byla stejná, jen tedy opačná. Prostě to takto funguje, což ovšem neznamená, že je to v pořádku.
V daném konkrétním případě se mi spíš zdá, že nejdřív nechtěli vypouštět poplašné zprávy (možná se jim dostalo kritiky, že v poslední době párkrát vypustili výrazně přehnané varování) a potom se, mírně řečeno, vykašlali na sledování radaru.
Miriam
Ano, už se mi vyjádřili. Trvalo to jen necelý den, ale odpověď je pro mě s nulovou hodnotou.
Chtěli vědět s kým jsem o tom mluvil, to je všechno. Otázka ale zněla jinak.
Ono na jasnou otázku nejasná odpověď. Tady toto téma bych řešil v tématu Kvalita předpovědi počasí aby se to nijak nepletlo. Dneska jsem odeslal další a již oficiální prosbu o nějaké vyjádření i se soupisem škod. Aby toho nebylo málo, tak jsem použil citaci ze SIVS, který je opatřen zákonem. Jsem zvědav na finální odpověď.
Mám ale pocit, že tam fakt nikdo nebyl. Přitom v neděli 25.7. vydávali výstrahy pro ORP každých 30 minut. To nechápu, že teď jen mlčeli.
Jako je docela vlhko.... chtelo by to dropnout aspon na 40% coz tohle leto tady snad ani nebylo...
Edit:
Pocit nazklamal, mam pravdu https://i.imgur.com/eKhv9nb.png dalsi vlhkej a mokrej rok
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.