spurdo Nás to zase pro změnu vše obešlo, nebo se to při příchodu rozpadlo. Takže dnes jen 6.8 mm Akorát ráno menší bouřka s pár blesky jinak nic Uvidíme v úterý by to mohlo být lepší.
Takže nakonec v několika slabých bourkach a prehankach skoro 20 mm. Lepší než nic ale pod stromy sucho ... bohužel se splnil můj tip ze soboty a výstrahy měli dle vývoje už zrušit
Aldy1977 Teda stěžovat si při 20mm už je trošku moc nemyslíte? Je vidět, že v Beskydech skutečně netušíte, co to znamená opravdové sucho. spurdo Tady spadlo 11mm, ale kousek od nás na sever už mají skoro 30.
ota Je rozdíl jak těch 20 mm spadne. Pokud to spadne během 24 h na 7x s přestávkami, tak výsledek je takový, že do porostů v podstatě nic nepronikne a mokrá je jen svrchní vrstva mimo porost do hloubky cca 3 cm.
ota Co vsákne? Když to před dalšími 2 mm opět vyshne. To raději 20 mm naráz, v lese odteče minimum a ve volné krajině 1/3. Pokud by spadlo naráz tzn. během hodiny 40 mm a více tak to už by bylo jinak...
Za mě dneska maximální spokojenost, ráno a dopoledne pár příjemných a mírných bouřek, doprovázených pouze intenzivnějším deštěm. Dalo to krásných 24 mm, na tu bídu která zde od května panuje to je krásné číslo, díky za to.
Za mne taky spokojenost. Nakonec to dalo skoro 30 mm bez extrémních jevů. Příští týden nás čeká typické středoevropské léto s proměnlivou oblačnosti s místními srážkami a teplotami v rozumném intervalu od 22 do 27 Podmínky na extrémy naštěstí asi nebudou.