ESTOFEX vydal Meziměřítkovou diskusi pro Slovensko, jih Polska a Maďarsko s Rakouskem.
Aktuálně již pár minut svítí slunce, takže zde hrozí, že stejně jako před chvilkou se vytvoří další bouře.
https://www.estofex.org/
Ale jo, hezky to šajní, takhle si to představuji.
Dneska to s bouřkami vychází včerejšímu modelu v najlepšom počasie co vysílají na Jojce, protože to je úplná kopie té modelové animace.
Diskuse o počasí Bouřky 30.7. - 1.8.21 + silný déšť 1.8.21
Aidamko1
Východu ČR se to vůbec nijak netýká a ani to pro něj není vydáno. O Česku tam není jediná zmínka. Kdyby jste si to přečetl, tak pochopíte, že je to pro Slovensko, Maďarsko, Rakousko a částečně Polsko.
Na Moravě dnes nic moc nebude. Už je tam příliš chladno a tyhle dopolední bouřky to dále ochlazují.
Třetí kolo sem jde.
swan1
To je pravda a stále tady chčije jak vodopád, každopádně po poledni to začne od jihozápadu ustávat a myslím si, že asi dostaneme místo Moravy, kde mělo pršet nejvíc. Akorát to nebudou bouřky, ale trvalý a vydatný déšť už ano.
Petr12
Souhlasím s Klokanem_0, na vznik bouřek je dost času a myslím si, že když se tam začne vyjasňovat, tak tam pojedou další kolo, výstraha platí až do 5 hodin večer, takže je hodně času.
Petr12
Naopak se od rána oteplilo o asi 4°C a v poslední hodině o 2°C, takže nevím kde jste na to přišel, že se ochlazuje. Pokud myslíte oblast JV a V Moravy, tak tam je to možné, ale o oblasti řekněme západní poloviny Moravy se to říct nedá, protože díky protrhávání oblačnosti se logicky otepluje, a tento stav by měl vydržet až do časného odpoledne jak se koukám na družici.
A také si vzhledem k aktuální poloze TN myslím, že na bouřky je ještě čas.
spurdo
Ten někdo jsem byl asi já, ale za sebe jsem čekal že tu bude bouřit ve velkém ráno a dopoledne. To úplně nevyšlo, ale co už.. Tudy už jedna pěkná bouřka prošla a hezky sprchlo, takže za sebe jsem spoko. U té bouřky je hlavně udivující ta rychlost jakou vznikla a v jakém rozsahu. Během chvíle zasáhla docela slušnou část Moravy.
Patricio11
Taky jsem právě aktuálně přesně pod tou lajnou, naštěstí to za tu chvíli co to šlo od Brna docela zesláblo, takže aktuálně silněji prší. Ty buňky letí rychlostí 70km/h.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.