Máme tu sledování online. Říkají že všechno nejdůležitější se odehraje spíše ve východních polovině Česka. Proč tedy máme na Z a SZ Čech výstrahu s vysokým stupněm nebezpečí. Já se zase budu večer smát.
Petr11 V naší oblasti, tedy na JZ bych se dnes opravdu nebál o to, že nic nebude. Z těch Švýcar to má směr přesně na nás.., od Estofexu máme 2.. Modely už nemá smysl sledovat.. Jen radar.. A pokud tady nebudou extrémně silné bouře, tak jedině dobře myslím..
kuba Máte pravdu, Aladin je přeborník v mazání... tenhle model už snad nic nepřekoná(doufám). Proto jsem psal jaký měl výstup pro nás před 12 hodinou a jaký teď ... aby to někomu z ČHMÚ už docvaklo...
HelaS Jak píšete tak to vliv na srážky nemá nijaké pro naši oblast to byl tak pár let zpátky borec z Ivančic ,který to nějak studoval ty Dukovany a tohle ,ale nezjistil téměř nic ....Dukovany jsou příliš malé na plochu než aby něco rozehnaly u nás je ten problém ,že končí kopce (narodil jsem se v Dolních Kounicích) a začíná nížina takže tam se dobře dařilo srážkám které mají dráhu Ivančice -Hlina - Mělčany a i u nás v Kounicích a v Pravlově bylo kolikrát sucho ono to šlo prostě po těch kopcích .
Ve slezsku vime, ze urco nic. Zatazeno 18°C, zahradnicky desticek, zatim cca 3mm srazek. Budu koukat, co kde bude. Jestli opravdu vychod cech, nebo spis zapad cech.
Je to sice hnus teď venku, ale nijak extra to podle mě nesnižuje šanci na noční bouřky. Jednak se to během odpoledne nejspíš roztrhá a taky si docela nedávno vzpomínám, jaká šílená mlha a inverze tu byla v noci 22.6... Rozpustilo se to až těsně před příchodem mcsky od jihozápadu a na místo toho, aby to ten systém pohřbilo, tak se to tu naopak nakoplo a došlo to až na východ ČR. Ale radost z toho taky nemám..
Fstorm O tom mě ani neříkej už dnes jsem spal 6 hodin kvůli těm "bouřkam" na dnešní ráno a stejně prd z toho, a jestli dnes v noci budu čekat zbytečně tak já už nevím Asi se na to vykašlu a bude