Teď se dívám, že celý západ JM kraje (+ tedy část Vysočiny) má až do dnešního večera výstrahu před 1. SPA. Zajímalo by mě, zda to má nějaké opodstatnění.
No tak večer už chybela energie i dynamika, čekal jsem, že tu z toho z Bavorska aspoň zaprší, ale jen pár desetin..Na tu J Moravu to přes ujišťováni některých, že vše jde podle plánu, nedolezlo.. což jsem tu psal, že to čekám.. Ovšem V J Čech a V Čechy si to daly včera dvoukolově na linii konvergence.. Tady z odpoledni bouřky 8mm, celkem za toto rozhraní 10mm, což je tak akorát na zalití přírody i zahrady, za mě spokojenost...
jack Tady horko i ráno, minimum +19°C, oficiálně to tropická noc není, ale pocitově vzhledem k vlhkosti to působí velmi teple. Jinak srážky dnes v noci slabší, ono taky v Žabovřeskách včera padlo 51 mm, takže vody je dost a dost.
Bez 49.5 mm celých 50 mm. Ještě že byla vydána výstraha. Do pátku na východě šance na srážky téměř nulová. Další srážkově podprůměrný měsíc do sbírky. A k tomu nekončící vedra
V noci blesková show z bouřky u Náměště n. Oslavou, tam mají od NE už 45 mm, nejvíc ale Humpolec za 2 bouřky 65 mm, tam to valilo pěkně, potoky v ulicích, odpo to dost jelo i na Havlíčkobrodsku u Světlé a Ledče, u nás večer kupodivu nic, i ČHMÚ to čekal rozsáhlejší, tam opět průšvih, zítra to snad bude lepší, ale zalito je pěkně z neděle.
Tady bylo zase hezky . Večer byl skoro jasný , ale celkem kosa . Na pořádnej zážitek s počasím si musím ještě pár měsíců počkat . Pak bude zase vykopávání: ) teď jse prohlížel foto , tak aspoň jednu . ať už to je
Večer bouřky i k nám nakonec jak se čekalo dorazily. Nebyly až tak silné, ale modely čekaly, že ve slabší formě dojdou a tentokrát došly. Jednalo se o přímou bouřky,. Jinak předpověď byla místy a také se v takovém rozložení konvekce na JM stala.
Až do pátku tak bude na JV/J Moravy dusno a tropy, Čechy budou mít normální léto a chládek.
Ta nedělní večerní MCS se znaky bow echa byla hlavní.
Aidamko1 zajímalo by mě kde jste měli ten extrémní komplex... jak jste se tu ujišťovali to že na Moravě bylo pár izolovaných bouřek je tak nějak to samý co bylo na západě Čech