Jak jsem psal, je to zatím jen automatický výpočet ESTOFEXu, nějaký člověk od nich to musí zkorigovat a vydat oficiální předpověď.
Diskuse o počasí Teplotní rozhraní od 7.7. , bouřky, místy i silné bouřky.
podmínky pro vznik něčeho většího nebudou zase tak dobré jako v minulých bude to brzdit vysoký CIN ale pokud to dojde mezi 14 tou tak by z toho mohlo něco hezkého být, uvidíme zítra dopoledne jak se to bude vyvíjet lovu zdar jen né žádné potřebuji zalít zahradu a doplnit deštovou vodu do sudu, už máme málo.
Aldan
Jj, Christoph Gatzen a Tomáš Púčik jsou kvalita. Jen Tomáš se teď nějak odmlčel...
tasipaldrem
Taky si říkám, kdyby skutečně čekali 3ku, už by asi něco bylo v předpovědi i pár dní dopředu, jak minule.
Aale, co to je pod Prahou? Nějak se tam tvoří přeháňky.
Jinak.. ..nevěřím moc že nic nebude. Na to moc složitá situace nad čr.
Peter Sedlák 1
Zajímavější je situace nad Alpami a v Rakousku.
Martin Šimon
Hlavně S Itálie, koukám a je to masakr, kdyby tohle bylo tu zítra tak máme zaděláno na problémy.
Dnes bude možná jen něco málo někde, ale zítra to zas někde bude masakr. Zatím to vypadá, že na SZ bude spíš vydatný déšť, ale uvidíme, rozhraní je nevyzpytatelné a odpoledne by tu něco být mohlo. Ale pořád lepší jen vydatný déšť, než kroupy a vítr. Nejlepší podmínky budou zase na JV, tak snad tam nebudou mít moc škod. Díky vysokému CINu tam asi moc předfrontálních bouřek vznikat nebude, leda že by nějaká prorazila CIN a pak by se to rozjelo, ale stejně s příchodem fronty se to rozjede i přes CIN.
A jsem zvědavý na pondělní večer, to by měl podle GFS zas odnést západ Čech a už si to tam GFS drží docela dlouho, že sem opět pronikne teplejší vzduch jen na jeden den a hned to zas utnou bouřky. To počasí je opravdu zacyklené...
Peter Sedlák 1
Jo u nás už z toho pěkně leje, ale už to odchází
Tutugon
Jak jsem koukal situace je hodně podobná z 24.6. i ty podmínky jsou skoro jak přes kopírák, tak mám pocit, že z toho u nás asi nic nebude, ani ta obyčejná bouřka jako to bylo toho 24. , třeba se pletu to uvidíme, akorát to má přicházet dříve.
Klokan_0
Den předem...
Začala tvořit i JM. Krásný. 2x zálivka na stejných oblastí a Sz nic?
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.