Diskuse o počasí Silné bouřky od 28/29.6.2021
Jo i pro moji lokalitu na Vysočině to maluje teploty mezi 29-32°C, takže fakt ideální super lážo plážo počasí. Toto počasí je fakt ideální, sluníčko a teplo. Mám strach z přemnožených komárů, ale tak to je teď asi všude.
Pak ten přechod fronty příští pátek/sobota přinese ochlazení na sucho?. Uvidíme, ale pravdou je, že z původních 19°C je to razantní změna, a řekl bych, že velice vítaná..
No pěkný bouřky byly toho 28. a 29. ... Sledoval jsem v Lubenci při přes den práci ve Stebnu - (po té naší krasavici supercele která nám tu dříve prošla) byl jsem tam pomoci na 3 dny. (mlýn za vesnicí) Strašně to tam vypadá .... 1.odpoledne jsem tam pracoval s měšt'ákama policajtama z Ústí n/Labem. Byla s nima legrace .... Oni se chudáci potili v tom černém ... bych chcípnul.
V prdeli většina stromů ... v pořádku jich zůstalo jenom pár kusů ... velmi řídce, odolnější zůstaly v pahýlu, jinak v prdeli stromy, v prdeli voda, v prdeli byly ryby - z toho kontaminovaného čaje ze stromů lekaly nejen pstruzi, rybník a náhon plný stromů, listí a větví ... později to hnilo a smrdělo fuj.
Místní informují o tom, že zde nebylo klasické tornádo (tak jako na Moravě), ale že se zde sešly nějaké 3 silné proudy ze 3 směrů a nabylo to na místě do velkých rozměrů.
swan1
No opravdu, už to čeká na rýži. My jsme ale loni v červnu měli ještě větší jezera v okolních kukuřičništích. Tam to bylo spíš na ryby.
Stranik
Co jsem četla a viděla, v tom Stebně také nedopadli nijak dobře. Byť to nebylo tornádo, ten následný stav je tak nějak podobný... Snad už se letos podobné jevy nebudou opakovat.
Miriam
To je jak tady, kde je kukuřice, stojí po dešti voda, páč tam mizí půda před očima.., naštěstí nám to tu v okolí obhospodařuje stará zemědělská rodina, přesně jak se má a je radost na ta pole koukat..jinak dneska po troškách nacmrndalo 6mm, takže obstojný začátek července..
palma
Odrůda ,,Adéla,, vypadá čím dál tím zajímavěji..a extravagantněji.
Ty natě mají aktuálně cca 120cm
Pro srovnání jsem vyfotil brambory , jaké jsou tu aktuálně na okolních polích..
Nechápu, nikdy jsem nic takového neviděl
I na tom psovi je vidět, že má z Adély respekt
Foceno dnes.
Jinak červencové srážky jsme tu dnes slavnostně zahájili celým 1mm ze dvou slabých přeháněk..Snad nás červenec bude s tou vodou aspoň nějaký čas trochu šetřit..doufám
Klokan_0
Dnes ty přeháňky mají pěkný tvary, naštěstí nás žádná přímo netrefila i tak pokapalo a byla všude černota.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.