To podle mapky srážek u nás 80mm lokálně?
Ihned jsme vyletěly na nadprůměr.
Diskuse o počasí Silné bouřky od 28/29.6.2021
PatrikMO
Tak stanice asi dobře, ona ukazuje 104mm.
To je masakr, určitě je něco vytopeného do teď.
A hlavně ty blesky skoro nepřetržitý.
swan1
Podle srážkových úhrnů nespadlo 100mm nikde. Jenže z Mostu a Jirkova takový úhrn byl prý naměřen. Snad je to tak. Tu napršelo také velké množství vody. Ani bych tomu nevěřil na to jak se to vše k nám rozpadalo. Úhrn je 47,6mm a to znamená, že i tentokrát napršelo nadprůměrné množství srážek za měsíc. Přitom ještě 21.6. tu spadlo jen 1,9mm. Celkový úhrn za červen je 92,3mm. 6 měsíců po sobě nadprůměrné srážky.
Peter Sedlák 1
Já tomu i věřím, že tolik u vás spadlo. Už tam byly bouřky odpoledne a večer se to tvořilo přímo nad Mostem. Než se to vše dalo do pohybu, tak muselo spadnout dost.
Predators2
Na stanici mám 104mm takže nemůžu vyloučit.
odhad tak za červen 150mm, asi.
Kdo by čekal, je ještě někde místo kde spadlo +-100mm? (Mimo mostu a Jirkova)
Taky jsem nečekal takovou velkou bouřku. Blesková aktivita byla úžasná. Pořád jsem skuhral že u nás neprší a najednou přes 100 mm, no nádhera
Kokos342
Pěkně dutý. Ten měl být pryč už dávno.
https://www.pozary.cz/clanek/247134-skrz-ceskou-re...
Na radaru ta bouřka vypadala úchvatně. Taky jsem si snímek uložil. Cosmo teda byl vedle jak ta jedle. Na SZ mělo spadnout pár mm a ve skutečnosti zde spadlo úplně nejvíce. Estofex taky podcenil situaci.
Tady jsem naměřil 34 mm, ale v reálu to určitě muselo být víc, jelikož chvílemi pršelo vodorovně. Škod přímo tady v okolí mého bydliště moc naštěstí není, jen se všude povalují větve (i hodně větších) a před naším barákem se tu povaluje plno tašek ze střechy. Spadený strom jsem tady nenašel, ale opodál určitě nějaké museli být, celé ráno šlo slyšet řezání pil. V lesích západně od Blanska už je těch stromů popadaných víc, to jde vidět z balkónu. Stále jde občas slyšet hasiče a pravidelně nám vypadává proud.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.