Diskuse o počasí Silné bouřky od 28/29.6.2021
Tak zhruba 30 km severozápadně od mojí pozice a 20 km od Ostravy se nachází vcelku silná bouřka z tepla, která bude pravděpodobně supercelou, vykazuje kroupy a silný déšť. Maximální odrazivost je až 62,5 dBZ. Nechci o každé silnější buňce teď tvrdit, že je to supercela, ale minimálně se tahle bouřka pohybuje ve zvláštním směru oproti ostatním. Většina postupuje od JZ k SV, ale tahle má o dost jiný pohyb a to od SZ k JV. Takže minimálně tímhle by ty znaky vykazovala. Zachvíli se zkusím podívat na strukturu oblačnosti. Jestli i zde neuvidím nějaké znaky. Ale vzhedem k tomu, že nejsou takové podmínky, tak třeba Wall cloud v ní nebude. Ale minimálně mě upoutala tím zajímavým pohybem oproti ostatním.
Tak se vytvořila poblíž buňka, už byl z ní hrom.
I přes ty mraky vidím tu kovadlinu jak se roztahuje
v tom Německu to jede rychle bomby
No tak nějaké přeháňky či slabší bouřky by mi nevadily, ale velmi silné bouřky si nepřeji, v Mnichově to tam musí být rány jako granáty.
Masakr jsou ty hromy, znova leje.
Sucho fakt nebude hrozit.
TEĎ DOSLOVA DOPADL PÁR STOVEK METRŮ ODEMNE ALE NEVIDĚL JSEM HO PROTOZE BYL MIMO OBZOR
Německo včera
https://youtu.be/2pH3FsW5oHw
Tak zdá se, že slábne, takže Ostrava by nemusela být nějak zasažená. Bouřka směřuje spíše na východ než jihovýchod a pomalu slábne oproti její maximální intenzitě. Mojí pozici by se mohla vyhnout úplně. Uvidím cca za půlhodiny.
Kokos342
Já vidím u třech
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.