Diskuse o počasí Silné bouřky od 28/29.6.2021
Petr11
Každý model to dává jinam
Co jsem koukal, tak NEMS to dává do KV kraje, GFS zase někam na sever plzeňského kraje,
GEM to zas ukazuje, že to bude větší a projde to skoro celé Čechy, Aladin zas ukazuje, že to to SZ Čech mine a Cosmo to má takové nějaké různé, na SZ toho moc nemá, ale má něco přes Šumavu dál na SV a má i něco v Německu, myslím, že teď není jisté vůbec nic
Už jen v noci to mělo jít maximálně přes krajní západ a kam až se to dostalo, snad všechny modely byly úplně vedle
Stále není jasné kudy přesně to půjde..ale také bych typovala "klasický" pás posledních dní - Šumava - Jižní Čechy - Vysočina a Východní Čechy..
Každopádně doufám, že ten vítr ještě sníží, protože to vypadá na dost škod, o které rozhodně nikdo nestojí.
Pravdou ale je, že se modely zatím moc neshodují, takže bude asi jasněji az večer, při samotném postupu bouřek, popřípadě komplexu z Německa.
swan1
tahle ranní mě vzbudila a hlavně jsem ji ani nečekala, je tedy pravda že jsem čekala že příjde něco večer a nesledovala psa, který si zase zalezl do nejbezpečnějšího místa v bytě, kde leží jen při bouřkách.
Sebechvála smrdí a sebechvalit se nechci..
Ale chci říct tohle, vyprdnout se na modely, u těchto situací je fakt lepší, odpo a večer se zaměřit na radar a družici, tam se vyjeví to podstatné..
Včera večer jsem tu navzdory všem modelům psal, že to z Bavorska pravotočivý okraj TV stáhne víc na východ a stalo se, bylo to dost evidentní..
Co mě ovšem překvapilo, byla kondice té bouřky, čekal jsem spíše déšť nebo max tu a tam výboj..ne ten bleskostroj, co byl..
swan1
Souhlas, než lezu do postele, taky to skouknu, zda budu mít klidné spaní.., tady to po ránu dorazilo v podobě příjemného deštíku, jelikož jsem mohl, tak jsem si při otevřeném okně a zvuku deště pěkně přispal, dneska a zítra uvidíme, budu připláclý na monitoru čučet co to dělá, to je lepší jak manželky "ordinace v růžové"...
JUGOCV
Západně se už velmi kupí, z toho něco bude.
Edit: je z ní bouřka
Taky čekám že něco bude přece není možný, aby to takhle obcházelo.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.