Tak, a já můžu jakože ,,vstávat,, do práce.. Bouřka mi zkrátila dnešní spanek o 2h.. Edit: Další, už o něco slabší bouřka je tu, stále leje,opět menší kroupy do 1cm, zatím 21mm..
Takže po další aktualizaci aladinu nespadne v naší lokalitě ani kapka ?? To se mi fakt nezdá, spíš je chyba v aladinu protože ani v KV kraji nekreslí žádné srážky..
Tutugon Ono to stále přirůstá..na tom JV konci.. U nás se už vyjasňuje.. Jinak, ta bouře tu byla velmi silná bleskově, také výška cumulonimbů až 20-21 km v 2.30 - 3.30 ráno je pro mě zarážející.. Bylo i trochu menších krup, ale ani vítr, ani kroupy, nic ničivého.. Zaplaťpánbu..
JUGOCV bude to tak kvůli podmínkám v Libereckém Královéhradeckem Pardubickem a olomouckém budou nejlepší podmínky na JMK to nepůjde kvůli točení níže v těch krajích může být až 3k Cape
Kokos342 No tak tady ať raději nic není, kdyz to má dle tvého být horší než ve čtvrtek. To jsen moc nepochopil, jak si to myslel, ale to nikdy nebude horší.
Ohledně stáčení a nestáčení TN a srážek na JM bych nedělal závěry. Modely to dnešní ráno upravovaly na poslední chvíli, takže ještě je zde nejistota. A stále vidíme, že modely posunují oblast více na východ, jde i v noci bude dost zbytkové energie, mohlo by se to zase protáhnout.
Cape bude dle podrobnější mapy vyšší i zde na Moravě.
Proboha Kokos342.... Ok no, příspěvek si smazal, naštěstí.. Kdyby tě trefilo, tak by te klidně mohlo zabít či zranit, takže rozhodně si to nechceš přát.
swan1 Koukal jsem na tvé úhrny a úhrn okolních stanic. Pěkně přes dvacet, což je dost vody. Gratuluji, ale zdá se mi, že si po té vodě moc netoužil ?..
Tipuju, že stejné to bude i dnes večer I estofex varuje v té "hlavní bouřce" jen před silným deštěm. Naopak kroupy a vítr mají být v předfrontálních bouřkách, na to se úplně netěším.
Aidamko1 Netoužil, po květnových 160mm je tu za červen už přes 170mm.. Voda stojí všude, v loukách, polích, v lese.. Já jsem srážkomil, beze sporu.. Ale už je toho vcelku příliš..Co nadělám..