jack
Západní Čechy to má zasáhnout zítra ráno, potom se ten komplex nakonec od jihozápadu převalí do Česka a bude masakr, uvidíme, ale nemusím se moc bát, když Aladin maže sumu srážek pro SZ Čechy.
Diskuse o počasí Silné bouřky od 28/29.6.2021
Pro mě to hlásí bouřky jenom v úterý a pak ve středu odpoledne, jinak se bude jednat o přeháňky, potom bych si přál zase teplo (ale ne vedro) a slunce.
https://www.estofex.org/forecasts/tempmap/20210630...
tak estofex už má předpověšď
JUGOCV
Dvojka na jihu. Proč?
Ten masakr má jít přes nás ne?
Nebo měl by jít..
JUGOCV
Jinými slovy potvrzení toho co víme o podmínkách konvekce. Opět se očekává vznik MCS, ale předtím i předfrontálních bouřek, které budou také velice prudké. Bouřky by měly pokračovat i v nočních hodinách..
Opět je zde i riziko vzniku tornáda, ale spíše dle podmínek pro Bavorsko.
jack
Z mého hlediska je to lepší hlavně pro ty, co se chystají cestovat přes potenciálně postižené oblasti. Takovou cestu je lepší odložit. No a něco málo se dá zachránit i v těch místech... to už asi každý ví, co má odnést ze zahrady do stodoly nebo do sklepa a co má zajistit. Před tornádem asi nepomůže skoro nic, ale před "obyčejným" vichrem a kroupami ano.
JUGOCV
Já taky ne.. A fakt to štve.
No zítra, ale uvidíme jak to dopadne..
Třeba to bude překvapení.
Miriam
Tak tady bude nejdůležitější ta noční situace. Moc z toho taky nejásám, protože ve středu budu vstávat velice velice brzy ráno, ještě za tmy, takže bych se rád trochu vyspal. Uvidíme no, zítra k tomu přidám nějaký osobní pohled, který mi minule celkem vyšel..
Bouřky v Reichu vypadají solidně.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.