Diskuse o počasí Bouřky od 9. do 12. června 2021
No tu napršelo dnes směšných 0,3mm. To je i celkový úhrn za červen. Po dlouhé době to budu já co tento měsíc ostrouhá.
Tak zase 0. Jaká už to je výstraha pro Plzeňský kraj? Za to období 2mm. Tento rok stále bez bouřky. Jako, já vím že ty z jižní Moravy budou říkat, ze jsou na tom hůř. Mně totiž ale vadí to, že už několikatý den tu mají být bouřky a já nevím co všechno a já viděl jen vzdáleny blesk a to je vše, ale jižní Moravě nic předpovídání nebylo a o to jde, že neměli ani šanci a tady tich šancí X a jsem na tom stejně. To je smutný. Jako fakt kvalita….
Jako od roku 2019 extrémní bída. Nevím co je to silnější bouřka. Jsem zvědavý jaký den se to zlomí..
Frantis95
Ta buňka už je ve stádiu rozpadu. Nicméně okolo ní se tvoří další cumuly. Navíc z Německa jde taky bouřka.
Petr11
V předpovědi bylo psáno i pro JMK možnost místních bouřek s ojedinělými nebezpečnými jevy dle SIVS... Tady jde ale spíše o to, že mě je jedno, že se neobjevují bouřky(v životě jsou i horší věci, takže řešit bouřky mi přijde zbytečné). To co mi vadí je ten fakt, že se neobjevují prakticky vůbec žádné srážky. Prakticky je jedinou šancí je sobota a pak až další pátek, ale to je moc daleko.
Za červen pouze 0,2mm, ale tady hraje roli, že to co od začátku roku spadlo se ve většině případů vypařilo a mluvit o nějakém blahobytu z let minulých mluvit moc nejde. Prakticky jediný nastal v minulém roce, ale s letošním deficitem již je smazán. V půdě to nejde poznat, že by minulý rok skončil dobře.
Je to jednoduché. Sucha jsou stále a stále více extrémnější, ale zároveň i lokálního rázu.
Petr11
Aidamko1
celyl
Upřímně vzhledem k vývoji počasí letos by se aktuálně našlo opravdu hodně míst napříč Českem, kde nebyla žádná slušná přímá bouřka. Na druhou stranu pěkných přeháněk bylo celkem dost a silnější přeháňka je taková podoba bouřky, bez výrazných světelných a zvukových efektů. Pro Petr11 pokud Vám to nějak pomůže, tak si řekněte, že je to jen blbé počasí... Taky jsem to kolikrát bral moc vážně a byl naštvaný na počasí, ale s odstupem času to vidím docela jinak. Je to fakt jen blbé počasí doslova, Aidamko1 to napsal pěkně, člověk řeší spoustu jiných důležitějších věcí v životě. A je jasné, že po chudších letech, přijdou zase roky, kdy bude bouřek o poznání více, jelikož klima je proměnlivé.
Dnes tady opět ani kapka..
V podstatě nic kloudného se u nás netvořilo a co sem šlo tak chcipalo..
Zkoukl jsem GFS, na čtvrtek výrazné rozhraní a následně přechod TN s výrazným ochlazením, na pátek odpoledne sem dává déšť a pouhých 12stC..
Místní večerní výhled na příští týden tedy také žádné tropy nenabízí..snad možná 2 letní dny, jinak spíše podnormalni teploty..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.