Tady pořád čtu jak Morava jede, ale spíš bych to upravil na Střední Moravu. Tady na jihu srážky nejsou a díky zastavení u Boskovic ani nebudou. Dnes jak jsem psal mě to nevadí, takže je mi to jedno..
Reálně fakt začína hrozit, že nepřekročíme na konci června 130mm od začátku roku..
Petr12 Ani nemohly být silné bouřky, když nestojí na jednom místě. Dneska je trochu větší podpora střihu větru. V Německu opět jedou 2 kolo a tady už bude...
V Čelákovicích dnes překvapení. Po dlouhém suchém období slabá bouřka se silným lijákem. Dalo to 22 mm. Držovice to samé, co u Spurdo - směr Vrbátky a Olšany clona, cca necelý kilometr daleko... Tam to těch 30 mm a víc muselo dát.
Pěkná bouřka i v Praze, bouřky jsou, silné moc ne a jako vždy hrozný lokál, když se zprůměrujou úhrny ze stanic ČHMÚ z celého Česka bude to zase jen několik málo mm za celý týden.
Za mě, když už bouřky tak pořádné a nebo ať zaprší, tohle je fakt nuda...
Je vtipné, jak ty bouřky směřují k jihu Moravy a slábnou, nyní již i bez výbojů, i odrazy radarů nic moc. Zase z toho maximálně tak rozpráší nějakou vodu a bude dusno...
Edit 17.05. - už to dohnalo solidní vichr, takže rozvířený prach