Máme 14°C a fronta s projevem jedné slabé 2minutové přeháňky prošla "nasucho" s úhrnem 0,0 mm. Podle mě to je v naší lokalitě pro bouřky konečná, a srážky v dalších hodinách a dnech můžeme očekávat už pouze v podobě deště.
Tak se nám zatáhlo dekou tedy vysokou oblačností. Projel jsem modely a nakonec se zdá, že ta suma kolem 5mm bude nejreálnější. Tedy sucho klasicky bude pokračovat. Pochvala opět modelu Aladin.
Hmmm tak měním názor, ten déšť na JZ je lepší. Tady první várka prudkých 7mm, druhá slabý 1mm a už sem nic nemíří, zatímco na JZ jede déšť nonstop. Bouřek zase tolik není a je to lokal, čím víc na JZ tím více zalito...
JIH U mě nyní +18, takže celkem příjemné teploty a konečně bez velkého větru, oblačnosti hodně, ale srážky nikde nic, tak nedočkavě čekám na ty lijáky.
Já bych vám trochu toho deště půjčil...Zvíkovec u Rokycan od 5:00 neustále déšť.Už jsem 2x vyléval vodu z lodi a už se zase plní....ale za hodinku by měla přijít pauza.
Predators2 Myslím, že je to pěkný propadák, je odpoledne a bouřek spíše ubývá, krom těch lokálních na SV horách. Déšť je jak klíště na JZ... tak nevím no, snad ještě něco spadne v dalších dnech, ale bouřky už fakt nečekám.
Kokos342 Typická situace, kdy bouřky se vyskytují asi na 3-5% území, kde platí výstraha a ještě jenom v horských oblastech. A ty co prošly na východ od Prahy nebyly vůbec silné.
Jo, teď ty bouřky dostaly grády a začíná se to pořádně rozjíždět, vzhledem k vhodným dynamickým podmínkám asi vznikne i pár supercel, jedna se nejspíše před chvílí odporoučela přes Králický Sněžník do Polska.