Tak podle nového iconu od teď spadne nejmíň na jihozápadě spíše jihu..... Tak to je hodně smutný. Od včera máme 7mm. Aby jsme dali do pátku vůbec 20mm... A předpovídáno bylo 60...
Druhá vlna přešla, průběžné skóre zatím 17,6mm, další vlna jde ze západní Vysočiny. Na to, ze jsme oblast bez výstrahy a jsme téměř na začátku poměrně slušný.
vojta-černošice My zatím o 3 mm zaostáváme, ta situace se ale vyvíjí velmi dobře, z Vysočiny už se valí další vlnka, nový Aladin pro nás vypadá úplně parádně, mohlo by tu spadnout až ke 100 mm v rámci celé situace, je to ale dost nejisté. Jsem ale velmi rád za to, že k takovéhle situaci došlo na začátku května, kdy to je pro přírodu i zemědělství úplně nejdůležitější a ne někdy v září, říjnu. Mohlo by se to i pozitivně podepsat na bouřkové sezoně.
Já nevím co mám dneska čekat. Bouřka to asi nebude. Je zataženo a docela chladno. Ta výstraha pro severní Čechy bude nespíš fail. Jak tu může spadnou až 40mm v bouřce když je zataženo a zima.
Frantis95 Na druhé straně od Prahy jsme průběžně na nule a žádná vlna se nerýsuje. Zemědělci na poli zahaleni prachem. Někteří uklízí první "seno" Konec hlášení.
Tak aladin nám na západ taky dává víc jak 100 mm na to jsem vážně zvedavej, to už by byl na řekách problém Zatím tady naprselo od půlnoci 19 mm a další srážky jdou od jihovýchodu
No já jenom můžu sledovat jak se nám jednotlivé srážkové vlny vyhýbají a jdou hezky na Prahu, zatímco tady nespadne ani kapka, po té další tam budete mít přes 20mm určitě
Ty vydatné srážky potom u Prahy postupují hezky na východ. Přitom, kdyby něco mělo být u mě, tak bych ten přívalový déšť nafotil, ale zřejmě čekám jenom pár mm, max. do 10 mm.
vojta-černošice Frantis95 Máte konkurenci mě přešla ta oranžová nudle a pěkný masakr, chvilkový přívalák jako při bouřce obří kapky a 7mm. Pěkný no, obří louže, všude proudy vody, rámus jak z kanonu. Uvidím co dál.
Sranda, jak s tim predikce furt hejbou, prelejvaj srazky sem a tam.. TN nad Ruskem na to rozhrani od SV tlaci fest..brzdi ho a preklapi.. Klasicka nevyzpytatelnost techto situaci do poslednich hodin
Valep, Negan Ta další vlna už vás určitě vezme, navíc nejspíš bude pěkně výživná i s akustickým divadlem, tady už je teď poměrně chladno a dostáváme se spíše do chladnějšího sektoru, takže nás vezme ten balík srážek JZ od těch bouřek.
Kapitán Exner Co to sem míří za zvláštní ocásek? To bude nejspíše chvilkový přívalák. Dost vysoká odrazivost a ani 1 výboj. Ve východních Čechách během chvilky vznikly solidní bouřky.