palma Září klidně kolem 25 a říjen kolem 20ky a bude to kompenzace za letošního květen a červen, tyhle měsíce mám raději než to suché studené jaro s věčným nepříjemným větrem.
U nás zatím bouřky/srážky nutně nepotřebujeme. I na políčku na zahrádce, na které skoro celý den paří slunce, je suchá hlína jen do hloubky cca 2 cm, hlouběji je pořád vlhká. To je proti minulým letům nevídaná věc. Býval to vyschlý prach i desítky cm do hloubky.
spurdo To jo, ale po těch deštích je to neskutečně tvrdé a tak je potřeba pořádně zrejt, vyplevelit, přidat promíchaný substrát se zetlelým hnojem a navrch dát mulč, tzn. vše důkladně připravit na další déšť+zabránit vysychání, bláto u mě nehrozí, je to teď tak akorát, no a samozřejmě začít sázet.
Tady se chrape a Estofex mezitim vydal 2. stupen pro kousicek zapadnich Cech a 1. stupen pro celou CR krome severovychodu. Ma jit o stacionarny bourky zejmena se silnych destem.
Tipuju, ze zitra a asi i v sobotu bude neco podobneho pro celou CR. Uplne se netesim.
No Aladin je nám už několikátým výstupem na zítra nakloněn, že by mělo spadnout přes 10 mm. Ale jako vždy, dokud to nespadne, tak tomu nebudu věřit. Ostatní modely jsou o dost skoupější a možná realističtější.
palma Já mám laťku jinde, onehdá posledního října +20, takže prosím pěkně neklesejme září ani říjen pod tuhle magickou hranici, zatím jsem se koupal v přírodě 1 x, raději makám v potu tváře na zahradě, tomu říkám aktivní dovolená, není čas na válení se v moři, teď se přece rozhoduje o podobě záhonů na celé zimní pololetí.
Již v pondělí a v úterý se na řadě míst vyskytly bouřky. Včera ustaly a dnes se vyskytují jen ojediněle. Aktuálně bouří například na Šumavě. Večer se ovšem na západě bouřky objeví častěji. Míří sem totiž z Bavorska. Zítra s nimi potom musíme počítat i na zbytku území. ... Více >>
TOMAS006 Bouřka nad Šumavou se tvoří jen díky šumavskému pohoří, moc daleko zřejmě nedojde. Na horách nezávislé jsou až bouřky v Bavorsku, které dorazí večer.
Petr11 Ano v noci a ráno se nějaké bouřky tvořit můžou,ale Estofex to podle mě hodně přepálil.Bouřky mají být hlavně v západní polovině.Ve východních a severních Čechách mají být bouřky pouze výjmečně a přesto je tam 1 stupeň +50% šance.
Teď už i modré, ale konečně to jede jak má ty blesky. Na posledních záběrech to vypadá velice zajímavě. Bouřková fronta se valí ze z. a kolem nás začíná něco vznikat a to se blíží jakoby že sz.