Diskuse o počasí Srážky a bouřky od 15.7. do 21.7.2020
Nějak jsem stále nepobral, co a proč se u nás v noci dělo, ale byla to zkrátka paráda! Včera během odpoledne nás zasáhla krátká, ale přívalová přeháňka a spadly 4 mm srážek. Byl jsem přesvědčen, že tohle bylo všechno za celou situaci a už jsem koukal na modely, co nás čeká dále. Kolem desáté večer jsem si na radaru všiml zelených odrazů a o chvíli později doslova z minuty na minutu začalo zatím nejlepší bleskové divadlo letošního roku. Jednalo se hlavně o CC blesky, ale objevilo se i pár blízkých výbojů CG+ blesků, možná zpracuji i video. Po každé bouřce se rychle vyjasnilo a téměř vůbec se neochladilo, možná právě proto docházelo k tvorbě nových jader až do ranních hodin.
Když to shrnu, během necelých 8 hodin jsme dostaly 3 přímé zásahy. Při první bouřce spadly 2 mm srážek, při druhé 3,3 mm a při ranní bouřce s fotogenickým nástupem spadlo 11,2 mm. Celkem za situaci tady 20,5 mm. Za červenec máme zatím 89,7 mm.
F4
Koukal jsem na ni, jak si to vesele šine přes půl republiky. Kdyby se čistě náhodou hnala na nás, nastal by okamžitý rozpad. Já už přímou bouřku neviděl ani nepamatuji a to jsem za poslední měsíc projezdil skoro celou republiku cik cak. Bouřky jsou vždy v bezpečné vzdálenosti. Tak si říkám, že tohle už nemůže být náhoda.
Tady jsou srážkové úhrny za 24 hodin a detektor blesků.
Ahoj, tak včera ráno ve vydatné přeháňce spadlo 3,0 mm a v červenci tak již je 39 mm.
My už máme v červenci přes 100mm, od května přes 500, a už jsem to přestal měřit a počítat, protože už mě ty deště fakt nebaví... nejsem tu jediný, všechny nás to štve, je to pořád dokola, i když vypadá, že už pršet nebude, ale ono se stejně něco vytvoří. Jak dnes ráno. Včera 2 bouřky, předevčírem 2 bouřky atd atd ..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.