Ahoj, tak u mě je to zatím 25,2 mm za červen a měl bych mít na konci měsíce někde kolem 81 mm a to ještě doháníme letošní duben. No je to bída, myslel jsem si, že si spravím po víkendu chuť se srážkami, ale ono asi moc ne. Letos je to jakýsi zvláštní rok, protože pořád prší na stejných místech a nerozhazuje to spravedlivě.
Bych teda neřekl, že bychom v Litovli srážkově strádali. Jinak Beskydy mají obrovské štěstí, že teď do rána déšť bude slabší, protože pak se to tam pěkně rozjede
charlie Tak to už ste na 40mm za dva dny a ještě nedávno ste měl nějakých 25mm od začátku června. Masakr, já už sem spokojený s 22mm, co tu spadlo a počítám, že tu ještě tak 5mm spadne do neděle. Milan má podobný úhrn. Podle meteostanice v Radešíně 25mm celkem.
Shadow No ty Beskydy se ni moc nelíbí. Pokud by tam opravdu takhle lilo, asi by to bylo špatný. Bečva teče pořádně už teď. Naštěstí teď chvilku pršet nebude, tak by řeky mohly trošku klesnout.
aura334 Tak to aby tam ČHMÚ vrátilo tu výstrahu na extrémní srážky pro sever a východ.Je tam na této mapce vidět i docela zajímavý úkaz.Ve Frýdlanském výběžku má spadnout přes 100mm a na Ústecku pár desetin.To je hodně velký kontrast na to že tyto oblasti jsou od sebe docela co by kamenem hodil.
Predators2 Jizerky umí čarovat a bývá tam občas velký vliv terénu, který hodně zesiluje srážky. Podívejte se na mapku dole, např. v září 2013 tam spadlo 120mm, zatímco jinde v ČR skoro vůbec nepršelo. https://www.in-pocasi.cz/clanky/vyznacne/smedava-v...