charlie
Jo konečně tu prší, ještě by mělo pršet zítra, celkem tu spadne asi 20-25mm za tuhle epizodu, ale těžko odhadovat. U Vás díky té včerejší silné přeháňce spadne celkem asi 40-50mm. Tak trochu spokojený být můžu. Ještě kdyby tu v červenci a srpnu spadlo alespoň 70mm a nebyly taková vedra.
Diskuse o počasí Bouřky a vydatné srážky od 16.6. do 21.6. 2020
Praha - Chodov za včera 5,1 mm, dneska to ještě není ani 1 mm, tady by mohlo lít násobně víc a nic by to neudělalo. Předpovědi ČHMÚ pro nás nějak nevychází, teploty jsou obvykle vyšší a dešťové srážky jsou v reálu i 10x nižší. Nemluvím o bouřkách, ale o plošnějším dešti. K nám to nechce ze žádné strany pořádně dolézt, i když jinde v Praze třeba prší.
Pěkně se tu rozpršelo.Celkově máme za tuto epizodu 21mm a ještě něco do neděle připadne.
Tutugon
Tak hrozné to určitě nebude, ale vzestupy mohou být místy docela výrazné, ve Vašem povodí už je na Želivce také 1. SPA, jinak jak vypadá ta Vaše říčka/potok Olešná? Asi také pořád leze nahoru, co? Z těch vašich fotek je moc hezky vidět srovnání, o kolik to vylezlo.
90 % republiky vzejde z téhle situace (do neděle) s desítkami mm, někde i povodněmi a u nás 2 mm!! Zapomněl jsem dodat, že oblačnost se začíná protrhávat, takže může začít vesele pražit, blíží se přeci víkend. Kde budou nejvyšší teploty o víkendu? Kde jinde než u nás. Kde nebudou žádné srážky? Rovněž u nás. Nuda a totální propadák tohleto a minimálně do příští soboty nespadne ani ň, spíše ještě déle. A to jsem si říkal, že se to s těmi srážkami začíná zlepšovat. Klidně beru 100 mm za 2 hodiny, je mi to fuk, stejně se nicnestane a kdyby to mělo někomu pomoci od starostí s velkou vodou, tak by to byla třešnička na dortu.
Tak nad nás se nyní dostaly žluté až oranžové odrazy a prší docela jemně. Takže si nemyslete, že v těch Čechách kde to stojí už dlouho na místě napršelo nějak hodně. Tohle je intenzita tak 2-3 mm/h.
F4
Seš už trapný, tvé okolí má za červen něco přes 50 mm, takže zas takové sucho tam není na tom SZ, leckde i víc. Takže si přestaň už stěžovat, ono nadprůměrné srážky v posledních dnů jsou více ke škodám, než užitku. Závěrem lze říci, že letos je to poměrně "dobré" je to vidět na přírodě, která v minulých letech o tomto čase značně strádala... Očividně si raději, když lidi trpí a příroda nějakými povodněmi také...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.