JČechy opět jedou, mám u sebe v ORP v platnosti výstrahu, takže bude zase houno, budu rád za 10 mm, ale třeba se trefí nějaká vydatnější přeháňka, pač směr je výborný, teploty pouhých +15, ještěže budu v práci, vysloveně se těším na 20ky, dýně jsou bledý jak já na silnici.
Diskuse o počasí Déšť a bouřky od 9.6. do 15.6.2020
9.6. tak za dnešek od 8 hod. ráno Churáňov 31mm, Boubín 27mm, Prášily 25mm, jedná se o trvalý vydatný déšť 3 až 4mm za hod.. Zbytek JZ Čech má 15 až 20mm. Bude-li pršet dalších 12 hodin, čeká nás dalších 40 až 50 mm do nasyceného povodí. Vidím to na vzestup ke 2 SPA na horní Vltavě a Otavě.
Tady se to pekne rozjelo. JV smer je zde na srazky nejlepsi. Navetrna strana Brd udela sve. Aladin predpovida 41 mm do zitrejsiho vecera. Jsem zvedav co z toho bude. Ale snad to alespon castecne vyjde. Nasledne uz jsou hlaseny jen bourky a u nich je nejake zaliti nejiste.
Nystrom
Kde je prosimte meteostanice Boubin? Ani jsem nevedel, ze tam je. Neni nekde i Plechy? Nasycenosti povodi bych se vubec nebal. Max.v
vystoupa Vydra. Otava v Susici ma 51cm, sice mirne stoupa ale do 1.SPA ji chybi 70cm. Vltava v Lenore mela vcera jeste 48cm, sucho je na urovni 35cm. Aktualne ma 68cm, 1. SPA je 130cm. Muselo by naprset tak 100-150mm za dva dny, ale uvidime....
godlike
otava stoupá rychle koukni na její horní tok v Renštejně kluci hasiči mají pohoovost:-)
godlike
Třeba zde je odkaz na data z meteostanice boubín i mnoha jiných.
http://www.pocasi-volary.cz
tasipaldrem
Otava stoupne po desti rychle..ano. Napaji ji Vydra a Kremelna..a v povodich obou rek dnes prselo solidne.. viz srazk uhrny z Prasil..Ale my mistni to nijak nevnimame jako hrozbu povodne.. Je to proste normalni, ze voda v rece po desti stoupne..a jeste i pri 1spa zustava v koryte.. To akorat ve zpravach a tady v diskuzi se z toho tvori poplach .
Stejne tak horni Vltave chybi do vyliti jeste 3/4metru.. Kde by se vzal..
Spis bych se ale trochu bal treba o Luznici.. Tam to pres noc vypada na vydatnejsi srazky nez na Sumave..
Tady jsou srážkové úhrny za posledních 24hodin a detektor blesků.
Včera u nás hnusně celý den zima. Bouřky co se hnaly ze SK. se samozřejmě rozpadly a přišel jen slabý déšť. Dnes by zejména u nás na východě měly udeřit silné bouřky, pokud se ale oblačnost neprotrhá tak nevím nevím.
V dalších dnech se očekává dusno bouřlivo tak jsem na to zvědavý. No snad nebudou žádné větší hrůzy, ale těm se asi nevyhneme.
Pantau
My jsme taky na návětrné straně Krušných a máme úplné ho_no. Přesně jak jsem říkal, když už roli nehrají hory, tak zase vzdálenost srážek a jejich špatný postup. Modely sice něco malují na dnešek, ale buď nespadne nic, nebo do tradičních 2 mm. Opravdu jsme na tom s JM nejhůře, protože u nás neproběhla žádní situace, ze které bychom vytěžili maximum a spadlo více jak 20 mm.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.