Frantis95
"Jak jsem psal, že k nám od JV bouřky prostě nechodí, tak jsem měl pravdu. Tohle se vytvořilo přímo nad námi,"...
Tohle je teda blábol, to se na mě nezlob. Bouřky se vždycky musí někde vytvořit, takže jste dostali přímej zásah a pravdu jsi neměl... Všichni hrozně moc chtějí bouřky a když to dostanou se vší parádou, tak to zas je až moc. Nic ve zlým. Já byl dneska v Příbrami a 2x solidní přívalák i s menšími kroupami doplněný o několik desítek CG blesků. Co víc si přát. Večer v Praze už "jen" jedna silnější přeháňka a vzdálené hřmění z bouřek v okolí. Uvidíme co zítra, ale situace je to moc pěkná.
Diskuse o počasí Déšť a bouřky od 9.6. do 15.6.2020
U mě dnes opět 0,0 mm a časté hřmění ze vzdálené velmi silné bouřky jižně ode mě. Ještě zítra je šance, Aladin mi přeje, ale beztak zase maže jen med kolem huby. Estofex pro jistotu opět mlčí a vydá svou předpověď teprve až tehdy, když budou bouřky mimo Českou republiku. Jinak je tu už vidět opětovné počínající povrchové sucho.
Tak tohle je nádhera.Neskutečně aktivní bouřka na severu Čech.Má to ovšem jednu chybu.Zase to jde úplně špatným směrem.V Pirně už dnes bylo snad 5 bouřek a další tam jdou.Tady jedna velká 0.
Nářky stěžují bouřkový žal, přímo úměrný dopadu srážek samotného bytí.
Skoba
Tak musím říct, že dnešní bouřka byla opravdu něco. Takový déšť jsem už dlouho neviděl, možná i několik let, navíc několik desítek minut, hotová apokalypsa. Musím říct, že kroupy jsem nezaznamenal. Ale rychlost s jakou stoupla Haná, a to až na 1. SPA, dokazuje jak silný déšť to byl. CG blesky jsem neviděl, některé hromy moc hezké, ale bylo to spíše o tom dešti. Nemám srážkoměr, takže přesný úhrn neznám. Ale například srážkoměr v dinoparku asi 1 km od města ukazuje téměř 50 mm, těžko říct, jak moc je tento údaj přesný, ale klidně bych tomu i věřil. Jsem zvědavý na zítřek. Snad se to obejde všude pokud možno beze škod.
Tady jsou srážkové úhrny za posledních 24hodin a detektor blesků.
Rezna85
Nedivte se, srážky dostaly zase tytéž oblasti. My opět nic a to nejsme v žádném závětří. Sliby chyby a televize plná keců o silných bouřkách, přitom polovina republiky sotva zahlédla bouřkový mrak, natož srážky a už vůbec ne extrémní. Dneska to bude stejný, připravte se na dalších min. 10 mm.
Ondris
Tak ony by ty kroupy a déšť zas tak nevadily, horší byl ten vítr, ale fakt není nic příjemnýho vidět padat ten balík vody a rozprskávt se po dopadu u země, to pak jen čekáte, co to provede, může fouknout 70, 100, ale klidně i 150+ km/h a to pak máte vyražená okna a zlámané skoro všechny stromy, toho jsou downbursty také schopny. Jinak jsem zde tentokrát nepsal, že vyloženě chci bouřku, psal jsem jen, že by něco mohlo dorazit a že nejspíše také dorazí, tenhle víkend se mi ty bouřky vyloženě nehodí, to psali jiní uživatelé, jinak s Vámi souhlasím.
Dnes se bude sice opět přes den vytvářet pěkná oblačnost, ale když už to bude vypadat na déšť, tak zafouká a vše se v okamžiku rozplyne! Dopadne to totiž jako včera, bouřka poblíž, temno na jihu, pár vzdálených hromů, blesků a pak už jen k večeru od severu vyjasňování a bez jediné kapky! Dříve nám vlhký JV přinášel vcelku jisté srážky, sucho tak bude u nás za pár dní opět velké téma!
Konečně se u nás vyskytla bouřka.Kupodivu to bylo právě ted ráno.Vyskytl se intenzivní déšt a dokonce i pár krásných CG blesků.Dalsí bouřky vznikají v blízkosti našich hranic.
Tak včera to dlouho vypadalo celkem beznadějně, nicméně bouřky ze Slovenska se díky tvorbě nových jader poměrně rychle pohybovaly směrem k nám... Bohužel se celá lajna před námi rozpadla a nová silná jádra se vytvořila jen těsně na sever od nás. I tak nás to okrajem vzalo, blesková aktivita byla velmi silná a to především CG, poté ještě asi dvě hodiny pršelo z rozpadající se kovadliny a nakonec to dalo 3,6 mm. Ještě musím zmínit trojici větvených CG+ blesků poblíž asi hodinu po přechodu, zde se ukázala nebezpečnost kovadlin...
Všímám si jediný jak je blitz mimo poslední dobou? Napočítal jsem tak 30 výbojů během 10 minutu a na blitzu se objevily pouze dva, přitom nebyly zrovna slabé. To je tak na vynásobení všech jeho výbojů aspoň deseti...
Jsem zvědavý jestli něco předvede dnešek. Oproti včerejšku kdy tady bylo celé dopoledne zataženo střední a vysokou oblačností, dnes se ta oblačnost nachází západně a nad námi čisto. Každopádně ta kombinace vlhkosti z večerního deště a stoupající teploty dělá teď opravdu svoje, rosný bod 20,6st.
Na dnešek jsem zvědavý, ještě včera nám dával Aladin 50mm, dnes jsou tam 2mm. Pokud to i dnes skončí buď beze srážek nebo s minimem vody, tak se původní předpověď, která čekala nejvíc bouřek na severovýchodě, teda příliš nevyplní. Jinak hezké bouřky jsou teď u Yurriho na Vysočině, tak třeba bude mít dobře zalito.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.